Thursday, 26 May 2011

Jangan Simpan Air Mineral Botol Plastik Dalam Kereta

'Jangan Simpan Air Mineral Botol Plastik Dalam Kereta'
tambahan lagi, kalau kereta dibiarkan ditengah panas.

sumber : google
Aku dah lama tau, since first time ada kereta..
sebab aku memang seorang yang lalai & pelupa selalu
tak bawak keluar sekali botol air..huhu

Akak aku yang bagitau, air yang dok dalam kereta jangan minum
boleh mengakibatkan kanser payudara,
maybe segala jenis asid dari pembuatan botol tu terhakis,
tapi baru sekarang ni kecoh samada di facebook mahupun blog.

Kalau memang jenis pemalas tak reti² jugak 
bawak keluar sekali dengan hang,
sila guna botol kaca, langsung takda effect 
(tapi tak berapa sure jugak,haha)

Nak tau lebih details baca Sini, aku search secara rambang..hihi ;)



p/s : Terfikir jugak, macam mana yer lorry yang bawak air mineral ni hantar order kepada suppliers..deliver waktu malam kot..

2 comments:

  1. aah kan.. mcm mane dgn lorry bawak air mineral? huhu

    ReplyDelete
  2. @aisya
    kann...hehe, ada lah tu dorang simpan cara lain kot..

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)