Tuesday, 9 August 2011

Mari Makan : Wong Solo - Ayam Bakar

Sabtu lepas berbuka di Wong Solo branch Bandar Seri Permaisuri, Cheras. First time makan kat sini, sedappppp sangat.

Set Ayam Bakar, ada tempe goreng, tauhu goreng, terung goreng berlada, timun dan salad.. RM 10.90

Gambar tak jelas..sebab aku tak reti..ayam pun malu nak posing. Sedap, sampai tulang aku rekah..hehe 
Set Empal Sapi, ada tempe goreng, tauhu goreng, terung goreng berlada, timun dan salad.. RM 10.90 

Dalam bahasa malaysia aku rasa Daging Bakar Berempah kot, sedap..manis rasa daging tu berempah..kira superb lah..

Jus Semangka (Tembikai) RM 5.50

Jus Gembira..heheh rasa eh sirap bandung soda..sedap ! RM 5.50

Ada satu jus tu nama Jus Poligami, wakakakak seram aku nak oder.. :D

Pencuci mulut buah betik. FOC

Kurma pun disediakan..tapi lupa nak snap..malu kot orang memandang aku dok snap..kikiki :P

Aku duduk meja macam ni, sebijik..bersila ok..heheh gambar ni aku ambil kat Blog ni, mekasih. Aku lupa nak snap..kuikuikui

Muka kena tutup sebab sangat comot..muka letih tak terhingga + kebulur..kahkahkah

Puas hati makan kat sini, sambal memang kaw sedap..service bagus..cun yer mmbak..gatai nooh :D

Website : Wong Solo

p/s : Nanti nak try ayam penyet pulak :)

6 comments:

  1. Terbaikkk..meleleh air liur tengahari buta

    ReplyDelete
  2. @Qaseeh Tolia
    hehe..cer tgk time malam pas berbuka, langsung xdak effect..hihi

    ReplyDelete
  3. nanti pekena ayam penyet ngan jus poligami :)

    ReplyDelete
  4. @Semakness
    yess! mmg nak ayam penyet, tp xmau js poligami..takuttttt..
    hahahahhah :P

    ReplyDelete
  5. aduh! tang jus tembikai tu memang xtahan wei~ terliuq cek ;p

    ReplyDelete
  6. @Leez
    nsb baik tengok mlm2, kalo siang betol2 meleleh..kihkih :P

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)