Sunday, 21 August 2011

Mari Masak : Daging Goreng Black Paper

Tak ingat menu berbuka hari apa, last week..sebab dah lama sangat dalam folder..hihihi

 Daging Goreng Black Paper

Senang ja nih, masak sambil pejam mata..hahahaha (*berlagak²!!) ni resepi mak aku lerr... ^^,
  1. Daging Batang Pinang
  2. Kicap Manis
  3. Sos Tiram
  4. Bawang Merah & Putih
  5. Bawang Besar
  6. Lada Merah
  7. Black Paper
  8. Garam & Kiub Pati Ayam (separuh)
  9. Daun Bawang
(Semua bahan² tu aku agak² saja..huhu)

*Goreng daging sampai kering air,angkat tos kan.Tumis bawang merah & putih, masuk semua bahan diatas kecuali bawang besar & daun bawang goreng hingga agak kering, masukkan daging perasakan garam (garam jangan lebih, kiub pati ayam dah agak masin) campak daun bawang, bawang besar..siap!!

Sup Sayur Petola & Cendawan

Ni mak aku yang masak, tapi sama ja macam buat sup sayur cuma mak aku tukar sayur petola dan tambah cendawan tiram.

2 comments:

  1. nnti bagi skali dgg black paper tau :) ari slase ni nak :)

    ReplyDelete
  2. @Semakness
    amboi..request lebih drpd org ngidam haih..huk³ :P

    insya'allah..

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)