Thursday, 25 August 2011

Puding Karamel

Puding Karamel a.k.a Puding Telur

sumber gambar : google

Hari tu Lady Jaja ada tanya resepi Puding Karamel nih, aku pernah buat 2-3 kali tahun² lepas tahun nih je belum buat, hehehe..malas takda geng, selalu buat dengan Cik Senah.

Untuk yang tinggal bujang macam aku, aku guna rice cooker jadikan pengukus.. huk³.. sedayyyy..???

Resepi Puding Karamel dari MyResepi. Then paling latest aku buat 2 tahun lepas kot (wahahaha, sakit jiwa dengar tahun lepas punya latest) aku guna resepi dari blog Secubitgaramnor67 konon aku nak buat berlapis macam gambar kat atas tu, tapi tak confident terus jadi puding karamel tak berlapis. Kalau aku dapat buat macam tu ibarat aku nak jadi chef tersohor..wakakakak, tabik dengan pakar² surirumah yang paling memasak & mendeko makanan tu :)

To Lady Jaja, click pada link yer sayang intan payung..sebab suria pun guna resepi daripada link semua tu ^^,


Links Credit To :
http://www.secubitgaramnor67.com
http://www.myresipi.com



1 comment:

  1. yes3... thanx ye suria... dah hampir2 terlupa dah pasal nie... dh de resepi, leh la try...hehe


    p/s: nk wat doodle utk suria tp blom ade idea. ade idea x?hehe

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)