Thursday, 6 October 2011

Dasar Landskap Negara

Weekend lepas sebelum hantaq mak dengan ayah aku ke Stesen Kajang, singgah Taman Tasik Cempaka, Bangi *alah..yg dulu masuk Mastika tu..tetiba teringat zaman study, En. Azam selaku warden yang selalu tazkirah pasal Taman Tasik Cempaka nih..

Akak aku ada event kat sana, Dasar Landskap Negara..

Ayah aku dengan akak aku memang punyai minat yang sama dengan pokok dan landskap, mak aku suka pokok jugak tapi pokok yang boleh mendatangkan makanan tapi bukan perhiasaan..hehehehehehe
*melalut dah nih..

Dan jugak lah aku snap pictures dengan menggunakan camera cap ayam.. nak guna camera akak aku dia sibuk dok ambil gambaq orang ambil hadiah pulak





Mak aku lah tuuu kat belakang..hikhik


Pasal apa aku snap pictures Orkid saja..?

Sebab mak aku suruh aku pantau ayah aku tu..dia memang suka dengan Orkid nih, mak aku risau kang dia beli dah lah mahaiiiii...

So, aku pun takdak picture lain lah selain Orkid...hahahahahahha

Tapi, mak aku bijak...dia beli anak pokok buah Delima RM8, disebabkan akak aku urusetia dapat lah RM6
Jauh wooo bawak balik kedah naik bas..

Aku pun tetiba tertarik dengan Orkid..owh! sangat cantik ciptaan Tuhan ;)

2 comments:

Hello cantik's.. ;)