Tuesday, 8 November 2011

I Love U Cik Senah, You're My Ever After Friend..

Paling kiri Cik Senah (sebelah aku), paling kanan Cik Embun

Ni nak panggil Tribute ke...? hihi

Tak lama dah, lagi 2 hari tamat lah zaman single Cik Senah (bukan nama sebenar). Happy, excited semua aku rasa untuk dia.. Tapi tak tau nak tafsirkan hati aku ni, coz at the same time aku sedihhhhhhhhhh!!! T__T dia dah nak kahwin, sumpah memang aku sedih..lepas ni seluruh jiwa raga dia hanya untuk husband dia.. jahat aku ni..

Terlalu banyak memories aku dengan Cik Senah walaupun baru 5 tahun kami kenal.. tapi, susah senang memang kami bersama..kelakar sangat, part time cashiers kat Jusco, first day kerja naik motor abang ipar dia, sambil naik moto pergi dan balik asyik ketawa sepanjang jalan, masing² tak percaya yang kitaorang buat part time cashier, hikhik..ini memang aku takkan lupa :D

Time beli kereta type & color yang sama.. yang different hanya plat no, dia WRJ aku WRK.. sweet kan..? Cik Tam kami adalah sama :)

Teringat masa aku dikenal pasti terkena jangkitan denggi, memang aku tak berdaya..habis lenguh sendi, aku dah lah underweight!! masa tu berat 45kg after denggi turun 38kg..sedih.. aku tau dia sebenarnya concern dengan aku walaupun dia tak tunjuk.. keluar masuk hospital check darah pallet aku masih tiada tanda denggi, doktor cakap kena 1 week baru boleh detect.. dia yang sibuk bertanya macam mana macam mana, last sekali dah habis MC hospital, aku datang kerja as usual tapi aku hampir pitam, boss suruh balik rest then go to panel clinik check darah again & again..petang, doktor call suruh ambil surat kebenaran untuk masuk hospital memang kat pallet dah ada denggi, Cik Senah bermati-matian tak bagi aku drive sendiri g clinic. Ok, lepas dah ambil surat, dah bagitau family..abang aku suruh balik kedah malam tu jugak biar kena admit hospital sana.. sebelum aku bertolak tu Cik Senah bisik pada aku "..sory sangat su, aku tak dapat jage ko..aku tak reti..tapi aku sayangkan ko..jage diri.." time tu aku hanya mampu mengangguk kepala saja, langsung takde kudrat tapi meleleh airmata aku T___T

After 1 week, aku datang KL.. check note book aku.. berjurai² air mata aku baca apa yang Cik Senah luahkan, yang dia tak tau nak jaga orang sakit..dia rasa terkilan semua..panjang lah 1 page tu..hihi

Bila aku tanya dia balik, dia cakap diam² sudah...kihkihkih malu lerrrr tuuuuu.. :P

Sekarang, almost 5 month aku tak stay dengan dia..Cik Embun pun dah balik kampung.. rumah tu dia akan stay dengan future husband dia nanti.. wedding day Cik Senah 11/11/11 di Kelantan, aku hanya dapat pergi pada hari tu je, pergi pagi lewat petang balik..

Maafkan aku sahabat, cuti aku terlalu padat..langsung tak dapat skip..

Semoga kau bahagia kelak, ini pilihan kau..jangan biarkan pandangan orang lain mengugat perasaan kau nanti, aku faham segalanya mengenai kau walaupun perkenalan kita hanya 5 tahun.

Thanks being my best friend.. love u a lot


2 comments:

  1. sedih!!
    semoga kehidupan berkeluarga cik senah sentiasa diberkati Allah swt. doakan yang terbaik untuk dia ye~

    ReplyDelete
  2. @dhiera
    sedih kan..? kihkih
    amin....... :)

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)