Saturday, 26 November 2011

Tak Nak Jadikan Langkawi Sebagai Destinasi 'Honeymoon'

Morning, sabtu yang sangat annoying (bekerja..) heeeee...~

Kenapa aku tak nak Langkawi sebagai destinasi 'honeymoon'..? soalan yang sangat kacang untuk aku jawab. Sebabnya Langkawi dah terlalu sangat aku PERGI, pendek kata BALIK..! mak aku anak jati Langkawi, dari dalam perut mak aku lagi, aku dah pergi, kau ada..? hahahaha.. bosan kot..

Mabuk laut, muntah hijau semua tu tak ada dalam kamus hidup aku dah. Kalau nak bercuti, sampai Jeti Langkawi, sedara datang jemput, nak berjalan bersiar² kereta siap ada.. nak jelajah bakau, naik boat (mangroove) pun free.. apa lah lagi kan, ish orang kedah cakap cemuih (bosan) duit pun jimat, tak payah nak hotel, makan, kereta sewa semua..

Itu antara sebab²nya tak mau honeymoon kat sana, huhu..bukan berlagak tapi aku lagi teruja kalau dapat pergi Pulau Redang, Perhentian..lagi best dapat pergi Miami...hahahhahaha

Ni gambar paling latest, tahun lepas kami satu family balik untuk Raya Haji.. tahun ni belum balik sekali pun lagi lol.

Beruntung cousins aku yang kat Langkawi semua boleh cakap siam.. bila dorang bercakap, aku hanya mampu ternganga, mak aku sendiri pun dah tak reti cakap siam tapi masih boleh faham..

Entry tersasar daripada landasan title..

p/s : Saja nak bagi tunang baca untuk entry ni, asyik ajak g sana je..huhu :P

6 comments:

  1. eh? dah lain la blog die.. nice ;p kite br rancang nak g langkawi tp sek xdapat g jer.. loser kan =( mau naik cable car ni

    ReplyDelete
  2. Gadis baru teringin nak ke sane...;;;=)

    ReplyDelete
  3. @Leeza
    ha'ah dh lain, tukar selera..hihi
    g ler..suria sbb kampung mak, tu yg dh xde rase nk g tu...hihi

    nk naik cable car baik g next year, skang ni musim hujan, xbest.. :D

    ReplyDelete
  4. @Gadis
    g jer..suria sbb dh selalu g sbb tu nk choose tmpt lain..hihi :D

    ReplyDelete
  5. grrr.... suria!!! kita tak pernah pergi langkawi. sobsob. tapi kite xnk pun honeymoon dekat langkawi. (cet, sombong lagi tu) lalalala

    ReplyDelete
  6. @dhiera
    eh, kamu patut pegi wlupn utk skali..sbb langkawi tmpt nya bebas cukai, brg byk yg murah.. tp pegi bkn time school holiday tau.. hihi

    wahh ! ini msti nk honeymoon kt obesea ni..hihi

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)