Thursday, 29 December 2011

Lace Untuk Baju Nikah

Morning sayang's..!

Sedang communicate dengan akak aku yang ada di Bandung sekarang ni, aku mintak dia belikan kain untuk baju nikah nanti, color..? tuttt tuttt tutt.. keh³ :P

Sangat aneh akak aku mesej pagi² tdai bagitau dekat Bandung tak ada Chiffon Beaded..!! terus kelabu otak aku, sebab itu yang aku nak.. jenuh search, cari contoh lace yang biasa bride pakai tapi langsung tak menepati piawaian aku coz aku nak pakai balik baju nikah tu untuk pergi mana² wedding nanti idak ler membazirkan kain mahal² pakai sekali.. then, terfikir pulak cotton lace macam yang Rina mention kat blog dia last time! ramai yang cakap banyak kat Bandung pun ada, laju² call akak aku, slow talk supaya dia paham lace yang aku nak tu.. alhamdulillah kawan dia tau lace tu coz dia pernah nampak Dinas Mokhtar pakai long time ago.. kahkahkah cam lama sangat

  Credit : Oh Bulan

Lebih kurang lah kan dengan yang Rina maksudkan. (cantik yang Rina pilih tu)



Material yang sebenar² yang aku nak macam yang atas ni (tak pasti samada itu lace/chiffon beaded), aku dah pernah tunjuk dekat akak aku ni tapi dia lupa pulak..ishhhhhhh!!! 

Kalau lace biasa pun tapi cantik, tak serabut aku OK je cuma jangan ada blink² lip lap lip lap.. phewwww cerewet :)

Akak aku cakap ada cotton lace yang memang sangat cun tanya punya tanya RM 400++ / meter.. muahahahahaha so, reject..itu cotton lace from Italy weh..

Tawakal saja sekarang ni, mudah-mudahan..

p/s : Tak risau sangat, coz kebanyakan pilihan akak aku tu memang sedap aku memandang, nak sedapkan hati :P


11 comments:

  1. eh, kite bar tahu ada cotton lace. cantik jugak kalau yg macam dinaz pakai tu~

    ReplyDelete
  2. @dhiera
    ade dhiera syg..harga pn secantik kainn jugak, hihi

    eh, perasan x lace ni cam lbh kurang yg org patch kt veil tu..

    ReplyDelete
  3. eh, yg patch dekat veil tu dorang pakai border lace atau chorded lace la suria. bak kate kak lijah dgn elyn~

    ReplyDelete
  4. @dhiera
    ha'ah, border lace... tp kn rope corak dia mmg hampir same.. cuma yg ni xboleh lah ltk kt veil sbb dia bkn border.. corak je same, keh3

    ReplyDelete
  5. betul2... mesti cantik kn baju nikah suria~ tak sabar nak tengok!

    ReplyDelete
  6. Byk jenis lace rupenye. Ting tong I :(

    ReplyDelete
  7. @dhiera
    hehe, pandai je dhiera..suria sendri pn lum tgk lg kain tu...huhu~~


    @Liya Laa
    ha'ah dear, byk jenis byk juge jenis harga nye..hehe :D

    ReplyDelete
  8. tak tahu pulak lace ada jenis2. baru tahu. hehehe. i link u dear. :)
    http://nurulainlatif.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. leez suke giler klace baju dinas tu! sgt cantik.. wow! mesti baju kamu cantik =D xsaba mau tgk ;p hihi~

    ReplyDelete
  10. @Miss Ain
    hehe, yer betol sgt byk jenis..
    thanks, i dh msuk link blog u ;)


    @Leeza
    cantik kan..?? hihi tp bkn baju suria laaaa... kain pn xtentu ape rupe lagi...huhu~~

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)