Friday, 16 December 2011

Mencari Rumah Untuk Disewa

Morning..
Jumaat yang langsung tak ada mood buat kerja

Masih lagi dalam mood pening² lalat, serabut perut gara² nak kahwin..huhu

Sekarang ni dah boleh survey rumah untuk sewa, macam jenis survey.. harga, tempat, jenis rumah.. aku prefer single story or apartment..kalau double storey aku tak nak takut, ngeh³. Tempat pulak antara Seri Kembangan, Serdang, Balakong, Ampang, Cheras.. dan kalau boleh aku dapat job baru area Nilai, aku lebih suka dok Nilai.. sungguh aman damai macam sekarang ni ;)

Rate untuk area Seri Kembangan, Ampang, Serdang, Cheras ni memang boleh telan air liur puluhan kali. Rata² rate yang aku survey RM 850 - RM 1,500 ++. Nak sewa tu tetiba rasa sangat rugi..rugi..rugi!! baik beli rumah sendiri, monthly rate camtu jugak.. (blame my self)

Sesiapa yang tau ada rumah untuk disewa area yang aku sertakan tu, plz let me know.. ;)

k, bai.. ;)

6 comments:

  1. dear, bile masa sesuai nak survey uma sewa ye? susah gak ye? nnt crk uma sewa yg rata2 mahal gile nak mampus...

    oh, kite b2b jugak, jom exhange link
    hhtp://epagroove.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. suria xnk try beli rumh lelong? kt kwsn rumh pakcik mcm byk rumh lelong je~ dekat dgn tmn equin tu~

    ReplyDelete
  3. @Epa Zarifa
    i pn x sure, i pn baru nk survey wlupn rasa awal tp utk kesenangan kemudian hari, hihi



    @Dhiera
    utk beli umah dkt² nk kawen ni agak susah la dhiera, hihi nk gune duit bagai..insya'allah pas kawen lain pikir..seri kembangan umah mahal jgak ;)

    ReplyDelete
  4. hahaha... tula~ kwsn2 mahal ni memang opt beli rumah lelong je kot klo saya. hekhek

    ReplyDelete
  5. @dhiera
    haii laaa dhiera, suria pn sama.. nk beli yg baru tgk harga skrg ni cam nk nangis x berlagu..heheh ;D

    ReplyDelete
  6. kan kan kan kan~ rasa rumah lelong tu je yg mampu. sob

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)