Friday, 30 December 2011

Saya Nak Jadi Isteri SOLEHAH...

Salam Jumaat darl........

Bangun pagi² senyum simpul sampai ke telinga kain nikah dah settle, then tadi akak aku call tanya nak ke tak cadar 100% cotton, harga sangat berbaloi RM 105.00 sahaja setelah convert ringgit..white color lagi.. terus on, lagi lah bertambah senyum simpul.. huhuhu~~

Oh! topik ke laut, nak mention benda lain actually... keh³ :P

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sejak² ni rajin sungguh aku melayan fanpage Ustaz Azhar Idrus, hiks.. banyak info yang aku dapat, nak tanya malu aku baca je lah dekat page Print Screen Ustaz Azhar Idrus tu..

Banyak jugak aku download masuk folder sendiri, untuk rujukan lah katakan.. kah³

Melencong lagik

Lepas kahwin andai nafsu syaitan tak berapa hebat, aku nak deactive account fb ku ituwwwww (auwwww!!) al-kisahnya sebab aku terbaca yang apabila perempuan dah bersuami, adalah berdosa baginya berinteraksi dengan lelaki bukan muhrim tanpa izin suami. Sungguh aku takut menambah dosa yang sememangnya banyak!

Ye lah dah nama pun laman sosial kan, sesiapa pun boleh berinteraksi sesama sendiri. Idak ler terdaya setiap kali nak reply comment kawan² lelaki nak call / mesej suami bagitau kan, kang kau makan pelempang semanis kurma ganggu orang kerja..huk³

Untuk menjadi isteri solehah (wakakakakak) aku rela berbuat demikian, tak pun meh kita share account fb secara berjemaah boleh..? sharing is sexy bak kata Kina ;P

ok, bai..

p/s : Tetiba blurr tak tau nak buat ayat akhir untuk entry, huhuhu~~ :D

8 comments:

  1. as pun terfikir bnda yg sma lepas khwin.
    deactive akaun fb.
    hehe

    tak tahu nk buat ayat yg terakhir?
    as boleh tolong buatkan..

    "selamat menyambut kedatangan tahun baru..hehehe"

    ReplyDelete
  2. mari lah kita sama2 jadi isteri yang solehah :D

    ReplyDelete
  3. @Asfiza
    jomssssss laaa kite capai impian tu, weeeee :D

    eh, btol jgak tu wish tahun baru siap² pas entry ni nti tunggu entry tahun baru je..hihihi :P




    @amalina baharuddin
    amin..amin.. amin :)

    ReplyDelete
  4. owh yeke.hmm takutnya.so jgn lah komen ngan laki.kite komen ngn pompuan je.nk deactivate fb tak leh.sbb kwn2 sume kat sana.

    ReplyDelete
  5. btol...seelokknya dua2 kena deactivated akaun fb...fb ni la punca2 perkara yg tak best. ive been there suria....its really2 hurt. walaupun bnda da lepas,but i wont forget for entire of my life. :(

    but if nak acctive jgk boleh,masing2 pgang password masing2,dari ctu boleh nilai,jujur atau pun tidak. :)

    ReplyDelete
  6. @Cik puan rara
    tu lah ada baik & buruknya.. ;)


    @Miss shikin
    suria mmg akn deactive fb, maybe kalo nk buat pn kiteorg akan share utk lebih baik.. tp kalo yg skrg ni pn tunang dh tau password suria ;)

    sabar eh syg.. ;)

    ReplyDelete
  7. kitaorg ok,yg x ok nye bekas tupperware hegeh2 cri dia blik. klakar sbb dulu bkas tu yg bwt hal....now cri blik i was like,ntah ape2 minah ni. :) skrg rsanya da xde...kitaorg tk bukak fb msing2,sbb da xde kperluan,masing2 da tua n sibuk nk prepare hal kawin ni :) byk cntct scara sms n call...:)

    ReplyDelete
  8. @Miss Shikin
    lah..camtu pulak dh tau org dh bertunang pn dtg lagi..ish
    xpe, alhamdulillah now dh ok kan.. lbh baik tumpukan perhatian bt keje kawen kan.. ;)

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)