Wednesday, 25 January 2012

Kepayahan Mencari Tailor Untuk Nikah Attire

As salam,
Selamat bercuti lagi hari ni, esok start masuk opis.. sob...sob...sob
# suka sebenarnya sebab nak print gambar kena la masuk opis, ekekeke

Esok kerja half day saja boss cakap, lepas collect Ang Pau & main mercun pang pung pang pung dah boleh balik.. owh saya suka, terus buat appointment dengan Tailor, eh.. acik ni memang dah selalu buat baju aku best pakai cuma satu jer selalu larik deadline aku... huaaaaaaaaaa.. :(

Tapi insya'allah tadi dah bagitau ni baju penting, hikhik :P

Ok, terus ke bab lain..

______________________________________________________________________________

Seperti yang aku war2kan, aku guna cotton lace yang akak aku tolong belikan dekat Bandung. Niat beli lace ni sebab nanti lepas kahwin aku masih nak pakai baju nih, kalau lace yang bridal tu lip lap lip lap aku segan nak pakai semula.. so, pilih cotton lace mula2 menyesal jugak sebab rasa mahal huhu.. tak apa tabahkan hati sebab tak lari bajet :D

Prob. mula timbul untuk cari lining lace ni. aku dah set dalam kepala nak guna chiffon sebab sejuk kan tapi bila aku match kan tak naik seri lace tuuuuuu dan terlampau jarang.....stress!!


Ini aku bandingkan, yang belang2 tu cadar aku..second chiffon & top lace.. jarang gilaaaa ini mengundang pelempang tahap saploh dari tunang kang..hahahahha. yang bawah tu aku buat 3 lipatan kurang jarang sikit tapi masih boleh nampak kejarangannya itu..hoh tapi aku tetap suka chiffon untuk lining lace ni :P


Ini pulak satin crepe, sedang2 elok sebab satin shining + lace yang malap..huhu. keputusannya aku guna satin crepe as lining termasuk skirt.. sekali harung 4 meter. ingat nak jadikan satin tu dress terus kira sarung jee baju lace ni nanti tapi masih blurr untuk harini...huhu # padahal esok dah nak hantar tailor :P



Pilih yang paling kembang, nanti untuk baju kain lace tu nak kuncup atas lutut..huhu aku tak tau sebenarnya nak panggil kain apa. Actually semua ni bukan angan2 aku yang sebenar untuk nikah attire.. everything dah jadi carca marba... den redha yo lahhh asalkan den nampk comel nanti, wakakaka :P


3 Jenis kain yang berbeza, satin, chiffon dan lace.. chiffon tu actually nak buat veil.. aku rasa tertipu, kat dalam kedai nampak off white bila dah balik rumah jadi color cream nak kepam, eh tak tau lah ada ke tak nama color ni.. ingat nak carik lain, nasib baik semeter RM 7.50 less lagi 20% huhu..

Doakan semua baik2 belaka..

Till then,


p/s : Tajuk entry macam tak kena, actually aku masih lagi tercarik2 tailor area Cheras & Nilai dan sewaktu dengannya..

18 comments:

  1. canteknye ur lace dear...kn bes klo i dpt g bandung...u buat krg moden ke?

    ReplyDelete
  2. @Rina Hamid
    igt nk buat kurung moden je tp kna carik tailor yg betol2 pandai carik detail lace tu..risau lingkop, hehe

    jakel pn ada rina tp mahal skit, hehe

    ReplyDelete
  3. yup betol2..tailor yg u slalu pakai sebelum ni cmne? ade tgk hasil die? or mybe u leh g kedai2 tailor n tgk hasil dorg cmne..msti ade yg gantung2 baju siap kan..tgk dorg jahit kemas n cntik x..i pun xtau lg nak antar tailor mane..riso gak..huhu

    ReplyDelete
  4. @Rina Hamid
    tailor yg selalu tu cam ada angin, ada yg ok ada yg x ok.. tmbahan lak ni nk bg kain yg superb kita sayang adoii.. 90% berbelah bagi..

    ReplyDelete
  5. good luck and all the best dengan misi mencari tailor ya cik suria ^_^

    ReplyDelete
  6. suria pun sama kes dengan kite ke? tertipu dengan lighting? benci kan?

    ReplyDelete
  7. @Nana
    thanks Nana syg! :)

    @dhiera
    ye la dhiera! tertipuuuu..nsb baik satin tu color ngam, huhu mmg bencik :/

    ReplyDelete
  8. try wat kt su hua area semua house..so far xmengecewakan lg dear..

    ReplyDelete
  9. dear..going bandung end of dis month..how much cotton lace per meter ek?

    ReplyDelete
  10. @ieday
    oh ye kan..? kite bru perasan su hua tu cam ada byk kedai..ok2 thanks :)


    @Cik Tiqah
    i pnye lace ni, RM150++ sane byk jenis cotton lace tau, yg cam i ni dorang panggil prada lace.. ade yg murah skit RM90++ local pnye material, tp finishing die kasar & berat.. hope dpt bantu u ;)

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. lebih kurang lah,
      tp itu price after bargain ;)

      Delete
  12. u..kat malysia ni kat mne ye jual prada lace murah2..yg u kte rm90++..kat mne tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear..u try link ni http://www.facebook.com/LaceBeadsRhinestonesAndSuch?ref=profile
      klu x dpt open u search fb LaceBeadsRhinestones tu yerr.. dia jual prada lace :)

      Delete
  13. yg u kte rm90++ tu..kat mne ye? i tgh cri prade lace yg murah2..tp xjupe la.. :(

    ReplyDelete
  14. Hi gorgeous, Jemput ke fbpage saya, colourful lace. Prada lace cantik dan murah2.

    ReplyDelete
  15. i've got one like this..tp i buat full dress..dlm i gune kain dutchess sbb lace ni i buat mcm long cardigen..gambar outfit after da siap nak tgk..

    ReplyDelete
  16. prada lace i bru beli kat jakel.. ni yg tebal punye.. RM 65 semeter, best! beli awal utk baju nikah. Silalah berkunjung ke jakel.

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)