Thursday, 23 February 2012

Checklist - 2 Months 1 Week 4 Days

As Salam,
Huuuu..apa dah jadi dengan blog, malas sungguh..bukan takde point nak buat entri tapi malas yang maha dasyat

___________________________________________________________________________________________

Yess!! akhirnyaaa.. first time aku nak masuk checklist dalam blog, sebelum ni terperam dalam log book aku yang dah semakin lusuh tu...

Check it out darl's....



TARIKH & MASA
1) Nikah - Done
2) Sanding - Done

TEMA MAJLIS
1) Nikah - Done
2) Sanding - Done

DOCUMENT
1) Borang Nikah (P) - Pending
2) Borang Nikah (L) - Pending
3) Booking Kadi (Ayah) - Pending
4) HIV Test (P&L) - Done
5) Kursus Kahwin (P&L) - Done

AKAD NIKAH
1) Baju Nikah (P) - Consider Done (Kimiga Tailoring)
    Veil - Pending
    Tudung - Pending
    Kasut - Pending

2) Baju Nikah (L) - Done
    Sampin - Done
    Songkok - Pending
    Kasut - Pending

MAJLIS TAHLIL
1) Masa (Lepas Majlis Akad Nikah) - Done
2) Tetamu (Orang Masjid) - Pending (Ayah)
3) Yassin - Done

SANDING
1) Baju Sanding & Accessories (P) *Bridal - Pending
2) Baju Sanding & Accessories (L) *Bridal - Pending

TEMA FAMILY
1) Color - Done
2) Ayah - Pending
3) Emak - Pending (50%) - kain dah beli
4) Abg - Pending
5) Kakak Ipar - Pending
6) Kakak - Pending (50%) - kain dah beli
7) Anak Buah (2org) - Pending

PENGAPIT (P)
1) Color - Done
2) Baju - Pending

BRIDESMAID - Pending

CATERING & CANOPI
1) Makanan (Test) - Done
2) Hiasan Meja Makan (By Caterer) - Consider Done
3) Kerusi & Meja - Done
4) Scallop (Color) - Pending

DOOR GIFT
1) Tetamu - Pending (Abg)
2) Tetamu VIP - Pending (Kakak)
3) Tetamu kidz (hahaha) - Pending

BRIDAL (PAKEJ)
1) Baju (P) - Pending
2) Baju (L) - Pending
3) Accessories (P&L) - Pending
4) Pelamin - Pending (Sedang carik design)
5) etc (Pakej) - Done (malas nak mention banyak²..huhu)

HENNA - Pending


HANTARAN 7 + 5
1) 7 - Done
2) 5 - Done
3) Hantaran Deco. (Kakak) - Pending

OFFICIAL PHOTOGRAPHER
1) Nikah - Done
2) Sanding - Done

MUA
1) Nikah - Done
2) Sanding - Done

KAD KAHWIN - Progress

BUNTING - Pending

SENARAI TETAMU
1) Sedara - Progress (Ayah)
2) Kawan² family - Progress (Ayah)
3) Jiran - Progress (Ayah)
4) Kawan² aku - Pending

SENDIRI BIKIN
1) Hiasan Bilik Tidur - Progress (barang dah beli)
2) Paper bag - Progress
3) Bunga Manggar - Pending
4) Signage - Pending
5) Thank You Tag - Pending
6) Centre piece - Pending
7) Guestbook corner - Pending

MISCELLANEOUS
Belum fikir.. :P


___________________________________________________________________________________________


Vendor aku sengaja je tak mention dulu, tunggu after majlis baru aku mention eh.. Ini pun macam ada lagi yang tertinggal, yang terfikir sekarang ini je lah dulu.. tarikh nikah pun aku tak bagitau jugak, pandai² lah kalau sesiapa nak tau tu kira ok..nanti update lagi untuk 1 month before.. kahkahkah

Till then,

p/s : Perasaan cuak dah mula datang :D

5 comments:

  1. aaaaaa kikin pun cuak jugak....x lama je nak masuk bulan 3....pastu bulan 4....5....dang! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan², bila dh masuk bulan 2 ni rasa laju semacam nk menuju ke bulan 5..huuuuu :D

      Delete
  2. suria~ nana makin nerves bila tengok checklists suria ni..huhu

    ReplyDelete
  3. @nana
    heeeee...xpe, nana gune gear rendah dlu, cam suria ni terus gune turbo sbb tu org lain tgk jd cuak...hehehehe ;D

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum!

    Mencari pengacara majlis perkahwinan?
    Serikanlah hari bahagia anda dengan alunan pantun, gurindam, madah seloka yang pasti akan mengundang senyum manis para tetamu anda!

    Kami menyediakan perkhidmatan Pengacaraan Majlis, Menulis Skrip Pengacaraan, Khidmat-Nasihat Pengurusan Majlis, dan lain-lain. Untuk sebarang pertanyaan, anda dialu-alukan untuk terus post di page Facebook “Qiyasari Wedding Emcee” atau emelkan terus kepada azreeariffin@gmail.com.

    Terima kasih!
    Qiyasari Wedding Emcee

    http://www.facebook.com/pages/QiyaSari-Wedding-Emcee/201179599963747

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)