Tuesday, 20 March 2012

Makin Ramai Makin Banyak Ragam

As Salam
eh, ni entri fresh from oven...hahaaa
Kalau tak semua schedule post.. :P

_______________________________________________________________________________________________

Macam² topic dah kat B2B Group (FB) sekarang ni, bila dah banyak topic banyak lah jugak pendapat.. bila dah banyak pendapat ada yang setuju & ada yang tak setuju.

Well, group itu di wujudkan adalah bertujuan berkongsi pendapat, informasi mengenai engagement & wedding preparation kan...?

Tapi bila dah semakin ramai, semakin banyak pe'el.. bercerita pun bukan setakat hal engagement or wedd lagi dah.Dah jadi pelbagai.. tapi aku aku ok jeee, best tengok macam² ragam. Tapi yang tak bestnya bila mana ada yang tak suka dalam group ni terdapat cerita yang lain daripada perihal yang sepatutnya. Tapi aku masih ok je...hehe

Biasa laah bila dah happy kalau boleh nak cerita satu dunia kan..itu hak kau, siapa yang nak komen sila laaah yang tak nak buat je lah bodoh cam aku..hahaha walaupun ada sesetengah tu terasa sangat annoying, sumpah ini memang aku mengaku..huhu

Adat manusia juga yang hanya boleh terima pendapat sendiri SAHAJA! pendapat orang lain semua tak betul..then, nak mengamuk², apakah..? sumpah meluat..

Banyak lagi perasaan aku mengenai group ni sekarang tapi kang panjang berjela entri ni

Aku respect b2b yang sedia menerima teguran orang lain walau dalam apa jua keadaan, kekadang kita tak nampak salah sendiri..

Siapa terasa ambil.. sorry to say!
Sila terima pendapat saya...wakakakaka

k, till then..

18 comments:

  1. Nk join group ni jugak..takde sape leh invite kan...=(

    ReplyDelete
    Replies
    1. admin skrg ni dh stop pengambilan,
      cewaaah ayat..nisa try email ke dhiera maybe dia boleh masukkan nisa.. :)

      Delete
  2. sy join tapi tak active pun..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. suria dh ralat rasanya nk active lg..
      hehee

      Delete
  3. kahkah adoi ada isu ke dlm grup tu?boleh tak saya taknak ambil tahu.bukan selfish tapi nak reply kadang2 tadde masa.so TERPAKSA jadi silent reader.

    hope isu tu tak berpanjangan lah ye.jangan kerana nila,rosak susu sebelanga.pernah jadi on the previous grup.taknak la mention sini kan hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu zimie..suria pn dh malassssssss nk amik pot..hehe
      jd silent reader je lah kan kite..

      insya'allah x pjg sbb owner yg post tu sendiri delete..muahahah

      Delete
  4. hahah..betol tu suria..kadg2 meluat jgk..mila skrg dh jd silent reader kt group tu after married..sometimes ase nk leave group tu pun ade tp hold dulu..dlm group tu y over pun ade,gedik pun ade..mcm2 peel..makin ramai mcm makin xbest plak..so skrg jd pmerhati je la :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. suria penah nk leave jugak aritu tp ditenangkan oleh dhiera..
      huhu..
      sgt annoying rasanya kan..
      giler nyampah, hiks

      Delete
  5. suria perasan tak B2B atau exB2B yg awal2 muncul dulu (termasuk eimy hehehe) da kurang komen. kalo muncul pun kejap2 jek then senyap n suka jd silent reader jek. Huhuhuhuhu!!! too much information yg tak perlu kekdg tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu eimy!
      kite² lah tu dlu..mula² dlu ada x smpai pn 50org
      tp skrg ni dh 300++, kebanyakannya lgsg suria x kenal..hehe
      meh kita jd silent reader je laaah, kang komen buat sakit hati org lain pulak..huhu

      Delete
  6. btol2....walaupun sy xtau story sebenar sbb kdg2 x sempat masuk pun grup tu..tp tibe2 ade lak org pos camtu..mcm pelek...apa tujuan sbenarnya nih..huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah lah rinaa..
      igtkan suria sorang ja rasa camtu..hehe
      rasa annoying pun ada.. huhu

      Delete
  7. suria. i feel the same too. ntah kadang2 isu saman pun ade dlm b2b group tu jgk. hmm. tu da lari sgt topik. x kena gaya. kalau kikin ok je kalau org tegur means dia taknak kite buat silap lagi. but now kikin da tak post apa2 or komen da. rasa da malas. hee. so jdi silent readers jela senang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pelik laaa kikin kaaan..
      pening kepala baca status masing², itu semua b2b yg baru² masukkan...? yg lama² cam kite suria tgk dh ramai yg jd silent reader..hihi

      Delete
  8. isu lg ke, nti jd mcm group yg lama pula kena delete~ anw, sometimes certain ppl mmg xde self awareness kalau nak share things.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes emy..masih ada isu, fening...

      Delete
  9. suria, kenapa dengan group tu? pasal ape..nak tau jugk ni walaupun lambat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk isu nye atin..
      sesi sindiran on byk..hehe
      but now dh ok, admin cpt bertindak ;D

      Delete

Hello cantik's.. ;)