Wednesday, 21 March 2012

Penukaran Tarikh

As Salam,
Hai semua..bajet cam ramai yang baca blog aku..huhu

________________________________________________________________________________________________

Semalam adalah hari yang mengerunkan! hari yang mendukacitakan! hari yang...macam² lah

Pagi² lagi, ayah aku dah call cakap hal catering..bla..bla..bla.. oowh terasa dah dugaan yang hebat disitu. Then tak sampai pun tengah hari abang aku pulak call

Abg    : dik.. tarikh nikah hang kena tukaq ke hari jumaat tarikh ___ lah
Adik   : Hah.....?? pasal apa..? #sesambil bunyik cengkerik
Abg    : Tadi ayah dengan abang p jumpa tok lebai ___ dia tak mau buat pagi hari yang sama 
           dengan hari sanding, kalut nanti.
Adik   : Lah, apa masalahnya dah nikah pagi dekat masjid pulak tu..ish
Abg    : Dia tak mau, dia dah laaa susah kira sikit ikut ja laaa samada lepas sembahyang jumaat     
           atau lepas asar. Tanya Hafiz dulu. Lagipun dia nak Hafiz sembahyang jumaat berjemaah  
           dekat masjid tu..hehe
Adik   : Hahahahaaa..ok, nanti aku tanya Hafiz

Dialoq tu tak boleh blah..huhu

So, laju² aku call tunang story dari A to Z cuma yang dia kena berjemaah dengan tok imam tu je aku belum bagitau..heheh #harap² dia baca sini :P

Dah decide selepas sembahyang jumaat

Maka segalanya berubah laaah.. make up, photographer, catering..etc get it..?
Aku dah mula nak migrain, nak fikir phothographer lagi..make up sah² aku guna semula pakej daripada bridal ok settle.. tapi aku kena p make up dibutik..fuhhhh! pelamin pun kena pasang awal, kalau ikut flow yang before ni akak tu datang pasang lepas sembahyang jumaat, so semalam aku request pagi..dia cakap ok!

Then, photographer..aku dah pedon dah.. aku dengan jiwa yang berjimat cermat ni habis habisan nak cut cost! akak aku tolong settle dengan OP aku, heheee fyi, memang start daripada mintak quotation, deal price, booking semua akak aku yang tolong..aku hanya BAYAR..muahahahaa. semalam jugak settle, ada sikit penambahan tapi masih under bajet, OP cakap nasib baik bagitau awal takut dia dah ada job lain.. heeeeeeeee mekasih

So, dengan ini..aku takde lah lagi persamaan tarikh nikah dengan Kikin.. heeeeehe

Till then

7 comments:

  1. pening giler bila terpaksa tuakr tarikh kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pening sampai migrain laaa...hehe
      tp nsb baik tarikh tu sehari sebelum sanding je
      kalo x mahu serabut cam as aritu nk carik mini pelamin lagi..huuuh

      Delete
  2. ya Allah dugaan betul ni suria.. saba ye, hope pasni dah xde pape lah.. sib baik fmly lelaki ok tuka tarikh semua.. saba ye b2b =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu laaaa..
      sabar je laaah..
      heheh thanks m2b :)

      Delete
  3. bahaya betui la klu da halangan cam gini kan..kita yg stress..tp oklah, suria msti boleh handle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..
      redha ja lah kan,
      Tuhan nak menguji, hihi :
      thanks rossnie ;)

      Delete
  4. Memang dalam mengatur majlis kahwin ni macam-macam dugaan yg datang.. :)
    btw, i just nk bg pendapat aje.. pelamin tu better pasang khamis malam Jumaat kot. Sebabnya pelamin nak pasang pagi nikah pulak lepas semayang Jumaat.. takut kalut nanti. Pastu mana laa tau kot org yg pasang pelamin tu dtg lambat....hmm.. thats my suggestion only.. :)

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)