Tuesday, 6 March 2012

Susahnya Nak Dapat Rumah Sewa

As Salam,
Rasa macam dah seminggu tak update blog, kalau ikutkan memang pun..coz semua entri yang publish tu schedule post..ngeee~~ #pemalas camni lah

Ok, yang bawah ni entri fresh from oven :P


________________________________________________________________________________________________

Dalam seminggu dua ni kerja aku buka Mudah.my je lah kan.. lepas tu searching sana sini.. rasanya owner Mudah.my tu pun dah boleh cam IP address PC opis dengan lappy aku..huk²

Dah PERLU sangat dah cari rumah sekarang nih, kalau boleh nak area Seri Kembangan, Serdang, Balakong optional if takada area tu nak jugak area Cheras, Ampang.. dah itu yang paling dekat dengan opis aku.. Ampang tunang agak berat sikit coz aku nak datang kerja kang jammed lagi, dia ok lah kerja Pandan Indah.. kira itu yang paling las lah.

Niat hati siapa tak nak rumah terrace woii.. tapi memandangkan rumah terrace kalau dapat pun range dalam 850-1000 tu pun busuk² lah kan.. gilos, kuasa aku.. aku nak kumpul duit beli rumah sendiri. daripada bayar sampai camtu..hikhik

Aku takda nak demand bagai, tapi ciri² cerewet tu tertimbul sikit lah tapi untuk masa depan jugak. lol

1) Bersih persekitaran
2) Dekat dengan kedai² / pasar basah
3) Kalau apartment jangan lah sampai tingkat 4-5, masak aku karang..sian mak ayah / mertua nak datang jenguk anak menantu tercungap² dulu baru sampai
4) Kalau boleh covered parking, hikhik

Tu ja untuk setakat ni, yang lain belum terfikir..haha

Tolonglah bantu aku yang keding ni cari rumah, (hahahah) tapi sabtu ni nak g tengok apartment yang dekat dengan The Mines tu, hope ada lah harapan.. yaww! kalau dapat boleh lah berjiran dengan Cik Embun, hikhik

Till then,

8 comments:

  1. mmg susah nak carik rumah sewa skang nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaaa...
      dah 3kali give up...
      sedih..hehe

      Delete
  2. cerewet benor, camtu meh duk sebelah rumah zimie, haha tapi sewa 1.5k, nak tak?kehkeh.

    zimie pun skrg asyik bukak mudah je.si mudah tu pun boring agaknye balik2 muka ni bukak.tapi tak jugak2 memudahkan pencarian.grrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan3 zimie..nsb baik mudah tu xnmpk muke kite..hahaha
      wahhh! mahainya 1.5 dah tu keje utk byr sewa je lah..hehe

      Delete
  3. good luck suria dlm usaha mencari umah sewa! insyaAllah dapat tu :)

    ReplyDelete
  4. kat area kajang banyak gak rumah apatment yg ada security guard tp sewa tak lebih dari rm600. dulu ingat nak sewa sana tp hati meronta2 nak dok dekat dgn mak.... so skrg i sewa kat gombak tp semua facilities mmg ada...giant, sekolah, masjid (church pun ada...hahhaa), bas masuk, komuter..dan paling pentingggg dkat dgn mak.tp sewa penthouse la.. tp harga..hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa..ade gak tgk area kajang
      tp jauh pulak utk tunang nk g keje..
      mmg memerlukan facilities yg mantap..hehe

      bestnye penthouse, huhu teringat rumah cam dlm novel..hikhik

      Delete

Hello cantik's.. ;)