Thursday, 19 April 2012

Cepat Lah Nak Kahwin!!

As Salam,

________________________________________________________________________________________________

Copek lah maso berlalu, eden nak kahwin ni haaaaaaaah!

Kang ada yang cakap aku gatal nak kahwin ken...?? hahaha bukan tak sabar nak kahwin nok tapi tak larat dengan segala macam perkara² yang berkaitan preparation, padahal bukan banyak pun yang aku DIY..huhu.

Belum kira lagi dengan orang lain yang sibuk nak campur tangan flow majlis aku nanti. Mak aku tu lembut benor hatinya.. asal orang cakap gitu gini, dio ok yooo.. yang pening kitaorang adik beradik laaah. Abang aku pun dah pening bila mana sedara sedari (kahkah) menganggu planning dia. Aku tak dayo nak bantah mak aku, kang aku yang kena semula.. aku REDHA.

Paling aku risau bilik aku nanti lah, kan ke cadar aku tu fully cotton. kira tak ada lah silau menyilau satin yang typical malay guna untuk wedding tu kan..? akak ipar aku dah call "dik, aku risau tengok cadar hang, nanti *** *** tengok dia mesti bising sebab tak serupa cadar orang nak kahwin.." huhu sepantas kilat aku jawab "aku tak suka satin macam depa dok guna dulu², tak moden langsung, aku tak mau ada sapa² pun dok p tokok tambah benda dalam bilik tu..kelambu ka, kain rentang semua tak mau!!" huhu kejam.

Serius semak mata aku kalau hiasan bilik pengantin tu dengan kain beralun², hewwwww.. biar lah curtain saja menambah ceria.. :D

Sebab tu lah cepat² lah kahwin, aku tak mau stress fikir segala planning aku hancus nanti.... hehe

Till then,

p/s : Penat menaip

12 comments:

  1. dah tak lama suria. tahniah ye :)

    ReplyDelete
  2. yang nak kawin tu suria, bukan kakak ipar suria tu.hihihi.takpe dah kahwin nanti, bakal husben mesti suka punya.

    zimie punya pun jenis cotton.takde satin2 berkilau mata memandang tu.hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg kepo tu bkn akak ipar, heeee tlg bagitau siap2, suruh bersedia dr segi mental..kihkih

      kaan, x in lah satin2 skrg..hahah berlagak pulak :D

      Delete
  3. suria, my wedding pun kat kg mesti ada punya mak bedah macam yg kak ipar ckp tu haiiiisss....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee..standard kan, ish xtau lah kenapa mesti ada yg suka kepo masuk campur.. stress lah :D

      Delete
  4. same la kite suria..huhu...mesti adenye yg camtu..kite time tunang dlu pn dah kene..mmg kene siap mental fizikal la time kawen nie..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. suria bertunang aritu x buat dkt kampung, so xde lah yg kepo²..heheee mmg kena ready dgn segala ancaman, cewah! :D

      Delete
  5. as pun dulu mak suruh beli cadar berkilat-kilat tu.. errr.. taknak...panasss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau yg satin memang panas as,
      cer as tgk korea silk, dia kilat tp x panas..
      tp ada jugak lah kilat² sikit tp berbeza la dgn satin :D

      Delete
  6. suria..cadar satin tu old pesen dahh..hahaha..dun worry dear..jgn ikut sgt cakap2 org ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu FY! rasa stress tgk cadar camtu..
      tu lah sedang kuatkan semangat nak pertahankan..hehe ;D

      Delete

Hello cantik's.. ;)