Thursday, 26 April 2012

Perlu Kah Girdle Untuk Si Kurus Macam Saya..?

As Salam,
Sekali baca macam panjang pulang title post aku.. hiks

_______________________________________________________________________________________________

Sebenarnya memang aku nak tau pun, seumur hidup aku tak pernah pakai girdle & corset berbagai ni. Walaupun kegunaan girdle & corset ni untuk membentuk  kembali badan.. betul ke idok..? rasa macam salah je...ekeke Disebabkan aku tak minat pakai kebaya or baju yang tersangat mengikut bentuk badan maka memang tak pakai lah kan.

Dah la keding, kalau pakai pun bajet nampak je eh..


Ini kan rupa girdle nya..?


Ini girdle jenis apa entah, first time aku tengok :D


 Ini sekali corset kan..?

Punya lah teruk pemahaman aku.. hahah

Yang aku musykil sekarang ni perlu ke aku pakai girdle..? corset bridal dah sediakan.. akak aku cakap aku kena pakai girdle, kang mengelebeh.. hahahah cisss.. cisss

Aku dah la keding, 42kg gitu je kang pakai girdle bagai langsung tak nampak apa..?

What say u darling's....???

Till then,








10 comments:

  1. toksah la nak bergirdle bagai kalo dah keding tu suria oi :p

    tp tp girdle ni kan utk shaping,pakai jela kalau rasa nak ade bentuk2 pinggang ramping gitu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oiitt! kite memang keding pn, cam nk melayang..kihkih ;P

      memang la nak ramping² tu nk lawan zimie nanti.. ekeke

      Delete
  2. kalau ikutkan, i pun slim je orgnya. kih3.. during my wedding last year i pakai jugak girdle tuk elakkan nampak perut yg muncit. huhu.. i try both corset & girdle waktu fitting both baju nikah & sanding. bila dah test br nmpak corset tak sesuai tuk i.. so i suggest you try both if rasa x sure. good luck! ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh sama laaa..hehe kite pn kurus tp buncit..kihkih
      aritu fitting guna corset je mmg dh ngam² tp risau tang bontot..hehehe

      ok² ni memamg confirm nk kena carik girdle jugak,
      thanks dear ;)

      Delete
  3. as pun kurus... tapi org cakap tak payah pakai girdle..org suruh as pakai push up bra.. waaaalllllaahhhhh.. hehehe.. mantap omak punya.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa..
      suria pn kena pakai push up bra *dh beli pn.. kihkih
      tp confuse tang girdle je laaa...

      Delete
  4. mila pun keding tapi tetap pkai girdle,smpai mak ckp tubuh kurus kering cmtu pun pkai corset,lol..ase yakin je brjalan time wedd, mmg ase fit je bdn..tp pkai y jnis cosway je beli dgn hrga less 3 set :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli kat cosway..?
      murah x, ok x..? maklum lah x penah pakai, adeh cam jakun je
      teringin la nak beli..
      heheheee..

      Delete
  5. Pakai2! Sy kecik 39kg je berat, tp mmg spanx bnde2 paling awal dibeli utk wedding preps! Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss!
      nk pakai jugak ni..
      berkobar² dah.. hahaha
      thanks ;)

      Delete

Hello cantik's.. ;)