Monday, 14 May 2012

Flow Majlis Kot.. :P

As Salam,
Penat belum reda lagi tapi dah start kerja, cuti start 02/05 - 11/05 tak cukup.. hahaha :P

________________________________________________________________________________________________

Meh story mengenai flow majlis dulu eh......... tapi nak story daripada start cuti, kihkih

30/04/12
Lepas je kerja balik Nilai rehat kejap masukkan barang dalam kereta terus gerak balik kedah. Sampai arround 1.30am.

01/05/12 - 03/05/12
Bangun pagi² mengadap brown paper bag, tampal THANK YOU TAG bagai sampai ke urusan pack kuih muih stepler, mengikat, mengasing dan etc. Pelamin datang pasang hari rabu ( 02/05/12) gitu lah jugak khemah, kemain excited vendor aku nih. haha Malam khamis berinai, mak su tolong inaikan sampai pukul 2pagi. tidur gilos tak cukup dengan tak lena lagi sebab tak selesa.

04/05/12  - (Hari Nikah)
Bangun pagi kemas² bilik iron baju nikah.. hahah cowboy betul pengantin :D tunggu tunang datang ambil baju nikah (time ni tunang lagi tau). Call MUA yang bridal sediakan, cakap nak datang around pukul 2 sebab kena g masjid pukul 4 tapi hampir pukul 3 baru sampai, mendidih rasa hati ni, hilang semangat doh. Call OP dah on the way, dalam pukul 3 lebih dah sampai.. lega.

Pukul 4 lebih baru gerak ke masjid, tapi pengantin lelaki belum sampai. Sampai sesudah tok imam selesai solat Asar, ada sikit miss communication antara dorang tapi syukur alhamdulillah kahwin jugak.. wakaka

Selepas je SAH, ingat nak batal air sembahyang jap dekat masjid tup tup lampu dah dipadamkan. Ketahui oleh kami bahawa sila beredar.. huhu balik batal air sembahyang atas pelamin je ;D

05/05/12
Bangun pagi² MUA (freelance) dah mesej bagitau dah on the way, bestnya berurusan dengan MUA Ira ni dah lah cantik..hihi dia ikut je kita nak macam mana :) eh, larik topik! MUA sampai belum pun pukul 10, aku siap² pakai baju sanding terus MUA buat kerja dia. Hubby datang nak bersanding awal gila belum pun pukul 1. hahahaa nasib baik MUA datang awal. alhamdulillah settle bergambar pelamin, meja beradap & bilik dalam pukul 3 then terus buat sesi outdoor sampai pukul 5 lebih. rasa letih macam nak tidur seminggu tak nak bangun.

Letih oiii..
Buat preparation punya la lama berbulan², siang malam.. tapi hanya untuk kegunaan sehari SAHAJA. dah tiba majlis korang nanti tau lah kan.. penat² pun bila nampak muka hubby hilang letih wakakakaka ;P

Banyak yang korang kena stanby, dari segi duit, back up tudung, back up kasut macam² lagi lah. Cam aku sandal untuk bersanding esok tu aku dah pakai dulu untuk nikah one day before kan, dekat masjid lah jugak nak putus tali, nasib baik ada backp up sandal Nose datang kerja dalam kereta.. hahaha malam tu jugak jahit sendiri tali kasut tu. nasib baik ok ;)



Nah setepek..terpaksa crop sana sini, anak buah snap gambar sesuka hati sangat sampaikan ada gambar yang tak berkepala.. haish..

Till then,

p/s : Banyak lagi hidden story sepanjang majlis, tapi biarkan ia jadi kenangan eh.. :)





4 comments:

  1. congrats..alhamdulillah..semuanya selamat.. :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. enjoy bace entry nie, takutnye tg my turn...

      Delete

Hello cantik's.. ;)