Thursday, 31 May 2012

Kecewa Dengan Ex-MUA

As Salam,
Hye sayang..mood merudum ni, tak tau lah..

_________________________________________________________________________________________________

Baca title post macam good² je kan..? huhu
Yes! aku ada sedikit prob dengan ex-MUA (sanding)

Gini ceritanya.
Aku & hubby tersangat puas hati dengan make up dan disiplin sorang MUA ni, datang awal hasil pun cantik. Cuma attitude sebenar tu kitaorang baru tau, tak baik aku lah jugak like dedahkan aib orang tapi untuk b2b luar sana jugak kan.

Baru semalam dia upload gambar aku kat fb, ok fine salah aku lah kan ingat² lupa samada aku bagitau ke tak jangan upload gambar yang tak  bertudung, so dia pun upload before & after. First aku tengok, alamak gambar terdedah rambut. Aku pun pm dia mintak disable gambar tu coz hubby MEMANG tak suka. Then dia cakap ok nanti dia delete. Pastu dia pm cakap dah delete tapi sampai malam tadi still ada. Ok hubby cakap, it's ok kita dah bagitau dia so terpulang pada dia, dia yang berdosa. So aku pun cool lah sikit.

Tapiiii.. gambar before make up aku telah di edit untuk jadi yang lebih teruk. Untuk menampakkan hasil kerja beliau sangat awesome. Serius kecewa.


-Photo has been deleted-

Before (saja tak nak besar kan, kesian pada diri sendiri)
update : aku dah cerahkan sikit, malu lah nak tengok yg ori... T_T"


 Ini pulak gambar 5 hari selepas majlis


 Ini selepas make up

 First tengok dengan my BFF mengundang ketawa ya amat, rasa kejung perut tapi semalam tengok dengan hubby dia cakap kenapa orang ni buat aku camni terus aku jadi syahdu, memuncak rasa kecewa tu

Nak salahkan dia pun tak boleh jugak, nak cari makan. Tapi bagi aku ini jalan yang salah. Terpulang pada individu masing² nak judge macam mana kan. Ini apa yang aku rasa.

Tapi aku suka hasil kerja dia, cekap dan memang tanya bride nak make up macam mana, color apa..everything!

Aku doakan dia success selalu, kosong hati aku ni dah maafkan dia..

Till then,

p/s : Malu nak upload sebenarnya dengan muka camtu tapi untuk b2b yang lain supaya berjaga².
p/ss : Anggaplah ini review make up untuk majlis resepsi, hihi ;)

update : dia dah pun delete gambar tu, alhmdulillah.. :)



21 comments:

  1. yelah kan,tp jgn lah sampai menampakkan pic org teruk cm tu,.huh kalau nk cr mkn pon.ich xleh diterima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaaa..
      no wonder lah b4 ni i tgk gmbr ex-customer dia muke teruk², rupenye dia dh edit..wuuuu sedih

      Delete
  2. owh...sgt kejam mua tu...:-(

    ReplyDelete
  3. nak cr makan pon kene gune cara yg betol kan...tp tu pemikiran masing2...utk untung rela wt ape je zaman sekarang ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe bg dia nothing tp bg kite diri sendiri ni kecewa tgk muke kite org buat gitu..

      Delete
  4. maksudnya muka suria xdela freckles tuh?itu dia edit sendiri?..kejam btul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. muke suria xde freckles dear.. jerawat pun ruam je merah², refer gambar yg bju biru & baju putih tu la muke suria, memang jenis x make up just pakaipowder johnson baby, hihi

      Delete
  5. teruk2... perlu ke nak edit muke cust smpi cmtu skali? kalau make up die dah mmg bagus, org ttp akn hire jugak... xperlu pn edit2 cmtu... pape pn, u look beautiful on your wedding! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. make up dia memang bagus tp tu lah maybe she want more impact kan, customer jd mangsa. haha
      thanks syiera ;)

      Delete
  6. ishh tak baik nye dia buat macam tu.. jangan la cari makan dengan cara tipu customer macam tu.. tetiba cuak pulak kalau2 MUA i pun macam tu gak.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa boleh buat, lain org lain cara kan..hehe
      insya'ALLAH MUA ada nnti baik² ja :D

      Delete
  7. i noe d mua..ros tgk dia pos tkejut gak..eh, ni muka suria ka..kagum gila masa tgk dia post pic suria..skalinya dia edit..euwwww..nasb juz tny dia n tak hired dia pn..mmg makeup dia ok tp attitude tak ok :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. suria pun x perasan muka suria time tu,
      lps dh tgk yg dh pakai tudung bru perasan YA ALLAH muka sendiri..
      huhu
      btw sesiapa yg kenal & ada time majlis tu depa tau lah muka suria mcm mana..hehe

      Delete
  8. i knl mua tu sape..i ada risik2 psl dia..x jadi ambil coz my future husband dh book orang lain.huhu pity u..selamat dia delete jgk gmbr tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. paling i kecewa coz gmbr tu x bertudung.. yg edit tu dh jd isu ke-2 pulak, hehe kenapa dia x alert akan aurat org lain..emm..
      thanks dalila, i doakan MUA u seorang yg sgt awesome..
      gudluck ;)

      Delete
  9. Hi..!! Special Promotion Only for Bride2Be..Click Here http://lembayungsenjaphotography.com/blog/promotion-bride2be-b2b-blogger/

    ReplyDelete
  10. ayooo mau cari makan pon jgn la smpai edit2 and hormat la cikit org.. tp make up die cantik, naik seri ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua org puji make up dia cantik tp tu lah hati manusia kan, rambut sama hitam..xpe jdkan pengajaran ;)

      Delete
  11. tak patut la orang ni buat macam ni~ seolah2 menipu~

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)