Tuesday, 12 June 2012

I'm Good..

As Salam,

__________________________________________________________________________________________________

Dari Mu'adz bin Jabal Radhiyallahu 'anhu bahwasanya Rasulullah Shallallahu'alaihi wa sallam bersabda: Maksudnya: Takutlah kepada doa orang-orang yang teraniyaya, sebab tidak ada hijab antaranya dengan Allah (untuk mengabulkan)[Shahih Muslim, kitab Iman 1/37-38].

Dari Abu Hurairah bahwa dia berkata bahwasanya Rasulullah bersabda. Maksudnya: Doanya orang yang teraniaya terkabulkan, apabila dia seorang durhaka, maka kedurhakaannya akan kembali kepada diri sendiri". [Musnad Ahmad 2/367. Dihasankan sanadnya oleh Mundziri dalam Targhib 3/87 dan Haitsami dalam Majma' Zawaid 10/151, dan Imam 'Ajluni No. 1302]Jangan kerana kita beranggapan seseorang itu berfikiran negetif, kita pula positif dan terus beranggapan manusia itu pendek akal dan tak boleh bertoleransi. 


Harus di ingat, bukan semua manusia dimuka bumi ini berfikiran seperti kita. Orang lain kita nampak negetif dan diri sendiri positif..? do you think you are good enough? 
"Hanya kita yang boleh menentukan fikiran kita. Oleh kerana fikiran menentukan kehidupan, tiada siapa yang boleh kita salahkan atas hasil kehidupan kita setakat hari ini. Allah beri akal untuk buat pilihan." - Prof. Dr. Muhaya


I'm good.


p/s : Saya tak selalu online, entri pun auto post. Ruang masa terhad, bukan lagi bersenang lenang ketika zaman bujang. Tak semua manusia paham perasan kita. Duduk ditempat saya, baru kamu tau perasan best selalu berada disamping suami. I'm a good wife for my lovely husband. but not a good person for you.. huhu

No comments:

Post a comment

Hello cantik's.. ;)