Wednesday, 13 June 2012

Saya Ibarat Ber'Subahat' Kah..?

As Salam,

__________________________________________________________________________________________________

Aku ada sikit kemusykilan.

Company aku kerja ni, ada buat project untuk renovate M******t Church.
Ok, selama 4 tahun aku kerja sini ini first time dapat project camni. Before ni buat dome untuk masjid or madrasah tu biasa lah. Company cina.

First time aku dapat BQ dari boss aku untuk buat quotation project ni aku dah start musykil. Aku kan muslim, ada ke yang buat tak tau..? lempang mau..? hahaha how come aku nak buat menda alah ni. Yes! ibaratnya aku salah seorang yang menolong bangsa kafir mendirikan rumah sembahyang dorang, apakah..?

Lepas pada tu, aku lupa.. dan kahwin so cuti panjang, keh³

Now, project dah running aku dah busy kena buat claim.

Apa patut aku buat eh..?
Kalau aku pass claim tu bagi opismate aku yang chinese pun, duit hasil project tu tetap jugak syubhah betul..? kang termasuk lah jugak dalam gaji aku... wuwuwuuuu...

Apa nak buat ni..
Resign..?



4 comments:

  1. ade jalan lain sebaliknye suria.....:)

    ReplyDelete
  2. hm.. kalau suria x direct ngn projek tu should be ok kot.. sbb my company pon ade project ngn GAB(company arak sebelah federal) but diorg xassign utk muslim... anggap je keje untuk projek lain n xdirect ke projek tu

    ReplyDelete
  3. dalam keadaan macam ni u terlibat secara lansung tak..kalo secara lansung boleh mintak bos keluar kan la diri anda...heheh..tapi kalo tak terlibat secara lansung..boleh tanye ustat..heheh

    ReplyDelete
  4. anggap duit tu baya gaji staff non muslim ;) duit datang datang projek masjid,surau baya gaji staff muslim :)

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)