Friday, 1 June 2012

Sesuatu Yang Tak Dapat Diungkap

Lupakan kisah ngeri semalam, hari ini hari baru.. Rasa teraniaya tu berkubur setelah hubby mintak aku say thank you pada MUA tersebut coz dia dah pun delete picture tu. Yang tinggal hanya luka tercalar sikit..hehe

ok..melalut mukadimah.

__________________________________________________________________________________________________

Kepala aku bersarang, bukan lagi rasa teraniaya tapi rasa tersisih. Ya, aku tak boleh mengungkapkan dosa jadinya. Bila mana ternampak perkembangan sesorang berkembang dengan pesat sejak² ni, aku cuba buang jauh² perasaan tersisih tu tapi apakan daya jiwa senipis kulit bawang ni meronta² menimbulkan rasa cemburu, tak adil, kenapa dan mengapa..?


Bukan kah yang lain masih ada..? kenapa dia seorang saja yang dilayan bak permata..?


T________T"


Adakah kehidupan aku yang tak seberapa ini kelihatan sangat MEWAH..? hinggakan diketepikan sedemikian.


Sebelum ni aku cuba untuk pasrah tapi hati jahat ni asyik berputar berpusing, mendesak ingin mengetahui kenapa dan kenapa..??

Perkara yang pernah dijanjikan pun musnah, gelap...

Ya Tuhan, kuatkan imanku..
Ya Tuhan, bimbing aku kearah pemikiran yang suci..

Bersihkan hati aku daripada rasa hasat dengki..

Amin,

2 comments:

  1. ade hikmah di sebaliknya suria......

    ReplyDelete
  2. alamak blur baca entri ni~ kena baca yg terlepas dulu kot..

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)