Wednesday, 13 June 2012

Wedd.Review : Dais

As Salam,
Mood yang betul² malas.. kalau boleh nak tidur sepanjang masa, boleh..?

________________________________________________________________________________________________

Jika dulu (sini) aku  request dais yang sangat simple! cukup lah sekadar duduk dan bergambar bersama kaum keluarga, sahabat². Tapi lain cerita pulak bila mana pada tarikh berkenanan aku lah single customer akak bridal tu makanya outcome dais aku jadi havoc, paham tak..? kiranya banyak lah barang² akak tu hahaha

Se-simple yang aku request dan color (dalam previous entri aku blank-kan color)



First, bridal datang pasang


Backdrop yang buat aku menangis, nengoknya.. Memula lagi lah akak tu letak kain color HITAM, terus akak aku reject dah gila larik concept! bila mintak tukar husband dia cakap kalau semua putih tak naik, tak cun! tak kira aku nak jugak putih then, husband dia cakap kalau nak putih baik guna dinding rumah je sama jugak putih..wuwuwuw..gila lah!..dah akak aku complaint lagi, that's why dapat camni T_T". Itu kan backdrop meja beradap!

Dengan color tak sama yang aku mintak, aku nak lebih putih yang lain ciput² jer, lantern tu aku tak mintak pun, dah lah datang dengan color yang terang. Bila dorang dah balik akak tu call " su, akak rasa walldrop tu buruk lah nanti esok adik akak datang pasang baru color cream.." syukur..hehe

Dah alang² macam² lagi aku nak tukar, lantern tak mau color tu, bantal bawah tu pun tak nak color tu, payung tak nak kuning, kipas dan alas tangan tak nak pink. Tapi yang aku dapat tukar hanya payung dari kuning ke peach, huhu yang lain akak tu tak ada stock katanya. I is redha.

Second

Ini termasuk arch kat depan pelamin sebab tu jadi bertambah serabut


Without arch, tapi ini pun sebelum abang dengan paksu aku tarik keluar lantern tu. Dorang kata dah macam dekat Chinatown..haha. Bunga gantung² tu pun sepatutnya dorang nak buang tapi entah kenapa esoknya aku tengok ada lgi, haha Time ni aku dah tak kisah dah, lantak lah.

 Dah buang lantern..kihkih

Bak kata abang aku, pelamin hang ni color macam 'orang sebelah rumah'.. wakakaka

Akak bridal tu baik hati melayan kerenah family aku, hee tak tau lah dia perasan ke tak lantern tu ditarik keluar, hahah ampun kak! :D

Walau apa pun aku tetap enjoy dengan wedd. aku yang sederhana ni, syukur itu suatu nikmat yang tak ternilai :)

Benda pun dah lepas, alhamdulillah

Tetiba entri jadi panjang.

Till then,

p/s : Entri ni peram hampir sebulan..huhu :P
p/ss : Last review kot..malas..



3 comments:

  1. da selamat pon kan..hehehe...cantek kalau x de gantung2 tu...hi3

    ReplyDelete
  2. hi..fell free to follow me..

    ada sewa barang kahwin, buat bunga telur and banyak lagi..

    www.obsesikraf.blogspot.com
    www.farizahzin.blogspot.com ( ini cerita saya).
    tq..

    ReplyDelete
  3. reaksi pertama nengok hasil pelamin kat gambar nombor dua ialah "haaaaaaaaaaaaaa"..

    rasa macam semak gile la pulak pelamin cmtu..


    :)

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)