Wednesday, 1 August 2012

Kerja : You Kena Resign Jugak

As Salam,

_______________________________________________________________________________________________________________

Gini, meh bercerita bab kerja pulak, huhuu..

Aku ni kan ke makan gaji buto, company aku kerja ni dah almost 4 years. Daripada 1 position ke 2 hingga 3 position selama 4 tahun ni (eh, dah bahasa melayu).

Ok, sekarang ni aku lah HR, QS, Asst.Acc cabuk pun aku.

Baru² ni ada seorang site supervisor ni yang memang lepas sebulan masuk kerja dah banyak kali kantoi dengan boss, datang lambat lah, morning briefing pun tak attend, hilang secara tiba² dekat site lah..

Disebabkan dia under probation period, boss aku pun biar je dulu. Lepas je 3 bulan aku as HR yang berkaliber, kahkah macam biasa kena update staff performance makanya aku bertanya mengenai mamat ni. Boss aku mintak extend probation period dia lagi 1 bulan.

Performance tak meningkat boss aku suruh aku g cakap dengan mamat ni hantar surat resign, simple! itu boss aku lah kata simple..bagi aku complicated! Dengan perasan sesama manusia, melayu sesama melayu aku terpaksa jugak. Terkejut unta mamat tu sambil merayu² dengan aku, alahai apakan daya aku pun kuli. Katanya semua yang report pasal dia tu 90% tak betul. Kira 10% tu betul..haha

Ada lah dekat 20min jugak dia buat ayat sedih dengan aku, last² aku suruh g cakap dengan boss. simple! ceeeeh tiru boss pulak..hahah! boss aku katanya bagi tempoh 1 minggu untuk dia perbetulkan tapi malangnya pulak keesokan dia hantar surat resign tu dia tak nak lah pulak kerja sini lagi. cisssss! penat kot aku memujuk boss aku yang hati kayu tu untuk extend 1 minggu.bedebah rasanya tetiba!

Ini first time aku kena buat kerja gini, bulan lepas ada sorang jugak tapi aku pass bagi HOD dia tolong cakap sebab aku tak sampai hati..harharhar.

Ini lah dinamakan KERJA JADI KULI

Bayangkan kalau aku ditempat dorang..~~

Susahhhhhhh jadi HR cabuk macam aku nih!

bai,

p/s : Semalam try baju nikah OMG! dah muat pakai dah tu lebih besar rasanya baju tu.. hewwww




6 comments:

  1. hoho..mesti saat sukar kann.. bahaya gak jd hr ni.. tkt org marah ngn kite kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Tqah!
      kesian pun ada tp apa boleh buat dah nama pun kerja ;)

      Delete
  2. huhu susah jugak camtu kan. ingatkan btul nk berubah sekali dia hantar surat resign dulu huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah geram tu~~
      ingatkan lps dia g merayu dgn boss akan ok
      rupanya dia kata boss mcm berat nak ambil dia keje semula,

      Delete
  3. perghh..leceh la keje HR upe ye. ingt kn relax je. hehe. lame xdtg sini!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HR sibuk di awal bulan dan sensitive, hahaha
      haaai, biasa lah bakal pengantin bz dgn keje DIY kan ;)

      Delete

Hello cantik's.. ;)