Tuesday, 7 August 2012

Kesihatan Saya!

As Salam,
Sorry title post poyo sikit ehhhh, biasa lah bajet² orang nak tau..cisss #muntah

____________________________________________________________________________________________________________

Alhamdulillah,
So far so good kesihatan aku sekarang ni. Ubat pun dah lama aku abaikan hahahaa.. Tapi kalau pergi check doktor aku tau lah mesti kena makan lagi, heyyy! sumpah sampaikan sendawa pun rasa ubat, kau ada..?

Hampir 9 jenis ubat yang doktor suruh aku makan, WAJIB makan sampai habis tapi sah lah aku ngelat, ada lagi sikit tak habis sebab aku rasa sihat..muehehee

Sebenarnya aku memang dah tau badan aku ni tekanan darah rendah + hb pun rendah, doktor kata 10 je hb aku tu. ku sangkakan tinggi lah rupanya tak cukup, normal mesti 11.5 - 16.5 gitu lah kot ingat² lupa aku ni. Tekanan darah aku lupa nak tanya, kihkih.

Masa check tu doktor tanya simptom²

Doc : Selalu sesak nafas tak..?
Aku : Tak
Doc : Pening-pening tak..?
Aku : Ada tapi sikit, lebih kepada berat kepala.
Doc : Loya-loya..?
Aku : Tak
Doc : Rasa letih..?
Aku : Ha'ah..asyik nak tidur je, sendi-sendi rasa nak tercabut.

Then, doktor tu suspect Thalassemia lah kekonon.. blood test dah berkali² tapi sampai sekarang aku sihat walafiat, result sampai sekarang pun tak dapat, sudah 2 bulan lebih.maklum lah klinik kerajaan kan. Hubs dan aku berpendapat maybe aku sihat sebenarnya hahaha.

Syukur Alhamdulillah, sampai harini aku semakin sihat..huhu~~

Till then,

p/s : Schedule post~~ lalalalalaaaaa

4 comments:

  1. semoga sihat dan terus sihat amin hehe

    tp kn i selalu je sakit kepala. dalam seminggu mesti sakit tp bila check darah tekanan sume ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade baby kot...hihi
      tp i b4 kahwin pn dah selalu sakit kepala..hehe

      Delete
  2. peknen kot suria...heheheh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum lg laaaa....hehehe
      insya'allah ;)

      Delete

Hello cantik's.. ;)