Thursday, 27 September 2012

Minum Sirap Tambah Darah

As Salam,
Entri peram.. -.-"

_____________________________________________________________________________________________________________

Kajian mak aku mengatakan minum air sirap boleh menambahkan kandungan darah merah.. kahkahkah

Ok, ini tak betul oii..

Mak aku suka bergurau² di saat aku terasa down fikir pasal hb aku yang tak reti naik ni. "Dik, hang minum air sirap ni, merah² menyala boleh tambah darah..hahahahaa" riang sungguh mereka² yang lain menyahut ketawa mak aku..cisssssss

Dah kerang, hati limpa organ dalaman aku tak boleh telan since childhood.. kui3. Pernah aku try hati ayam sebesar duit 5sen yang di goreng garing, akhir ke mangkuk tandas jugak bersemadi.

Sayuran hijau..? aku telan macam biasa.. vitamin..? musuh ketat...hahhaha

k, bai...

7 comments:

  1. salam,
    try makan ubat IBERET..
    aritu doc ada recommend utk naikkan HB..
    Insyaallah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp skrg sebarang jenis ubat x leh telan masuk..kui3
      thanks ;)

      Delete
  2. suria...minum air horliks hari2...riny camtu la..seminggu sekali cek mesti naik..skrg da x turun2 lagi....riny lagi down tau mase tu..HB 8.6...tp baby punye pasal riny makan ubat..hr2 x skip...jage makan...alhmdlh....doc pon puji HB x turun2 dah...selalu org lain..bile lagi besar perut..lagi turun...tp riny x...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jugak kwn ckp minum horliks, tp tu lah lum penah cuba...hehehe
      haritu dh naik sikit tp 10.4 tp doc. masih x puas hati..wuwuwuwuwuuu

      Delete
  3. nak bagi pendapat pon x reti, HB bazi pon turun naik hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la jugak tp antara byk² sekali je naik yg lain turun..hahaha
      thanks ;)

      Delete
  4. ieda pun dalam proses tambah darah lepas surgery, kene makan ubat sampai 3 bulan...

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)