Tuesday, 27 November 2012

Kekdahnya Tak Boleh Telan Langsung!

As Salam,

_____________________________________________________________________________________________________

Sumber : Google

Kekdahnya aku dah langsung tak boleh telan iberet ni!
Dah pelbagai kaedah aku buat, lepas telan benda ni bersulam dgn asam pun terbuak² bergelora tekak ni!
Dah minum dengan jus pun sama kaedahnya..

Hampir 3minggu aku skip sebab sembelit haritu..hikhik
Tapi teruskan folic acid jugak la.

Kenapa lah hah busuk ya amat tablet ni?
Tak pernah lagi aku makan tablet yang busuk sebegini.
Yang aku tau kalau lepas telan tu, aku tak boleh bernafas melalui hidung confirm³ terbau boleh mengundang muntah.arghh!

Setiap kali nak makan, termenung setengah jam.. siapkan segala jenis side asam buah..kah3 macam teruk benor.

Ingat nak tukar laaaaa...apa yang lebih baik?
Obimin pluz? kang risau jugak aku tak menelan...

Plz lah tablet tu yang kecik² sikit.. macam folic acid tu kan..haaaaa...

 
p/s : Sedang termenung lagik!

 


9 comments:

  1. suria...riny pon dulu mmg x boleh telan iberet tu...asal makan je mesti muntah...kalau x makan iberet okay je...last2 beli sendiri sangobion kat farmasi...besar jugak uabt tu...tp makan dgn air sunquick..alhmdlh ...masuk bln ke 4 tu hb terus okay sampai skrg...skrg just makan 1 je sehari...:)
    bykkan minum horlicks....okay jugak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. besar asalkan tak berbau busuk cam iberet ni insya'Allah ok riny, tp yg ni subhanallah.. rasa azab!

      Delete
  2. ni tablet apa u? haha klau i jenis xde masalah mkn ubat. mkn takde air pun takpe tp jgn bg i susu tepung ke apa. eeee mau termuntah balik huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tablet ni utk meningkatkan hb cha..
      omg terror nya u mkn ubat x pyh minum air.. hehe klu i maunya pitamssss..hehe

      Delete
  3. suria, makan la obimin..obimin xsteruk ni..iberet mila xpenah makn smpai la skrg dh nak trberanak nih..obimin best manis gitu, bau pun xteruk..doc ckp mkn obimin pun dh ckup tuk baby kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la ramai yg suggest obimin tp masalahnya obimin pun besar jugak kan..? haaaaa..itu yg x leh tu.. teruk betol la dlu boleh je telan ubat..

      Delete
  4. i mula2 mkn ni tp xlama, smpai preggy bln ke2 je klu x silap. msuk bln ke3 dan seterusnya doctor bg Pramilet color pink jgk, err saiz pun besar jgk. mula2 mkn pthkan dua, lm2 da ok telan jer cepat2. pastu minum air manis nak bg ilang rs. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terror nya u siap boleh mkn bile dh patahkan, dh tu mkn camtu je.. hehe
      i klu camtu lg la terus muntah lum sempat amsuk mulut..hehe

      Delete
  5. Salam kenal...

    Kalau xboleh telan jgn paksa makan... nanti termuntah juga..
    Zura rasa obimin lagi better kot, dia besar tapi x bau kuat..
    Boleh lagi la nak menelannya... try lah ;)

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)