Thursday, 22 November 2012

Tak Payah Pertikai Rezeki Orang

As Salam,

____________________________________________________________________________________________________________

Eh, pagi² dah berangin..
Pagi² lagi terbaca blog yang mempertikaikan pregnancy Diana Daniell, walaupun aku bukan peminat tegar dia tapi rasa kesian pulak bila mana ramai makhluk² manusia yang kekonon pandai dalam sains pertikai rezeki beliau, kenapa kau tak pandai dari segi agama sekali?

Dua entri kot yang berkaitan dalam blog yang aku baca tu, first katanya anak dia balik dari kolej tanya dia "boleh ke mengandung kalau baru 16hari kahwin". Lepas tu kononnya dia pun terfikir jugak la kan.. of cos lah ada manusia yang komen +ve & -ve kan.. aku salah seorang yang menyokong, ianya rezeki Allah SWT. plz jangan pertikaikan sedangkan dorang pun dah kahwin.

Then entri kedua, print screen komen anon yang konon pegawai pharmacy watson, hahaha katanya kalau dalam 2weeks pregnant line tu mesti mesti blurr tapi pregnancy DD jelas, itu mesti dah pregnant 1month ++! geli hati aku.. kalau kau guna pregnancy test yang RM5-6 tu ye la tak jelas, kalau clear blue terang kot..huhu!

Lebih menampakkan lagi kebodohan dirinya DD kan upload gambar pregnancy test dia dan jari beliau tak berinai, blogger tu katanya mustahil dalam masa 16hari inai dijari dah hilang..wakkakaka sumpah aku ketawa ala² devil sekejap! nampak benorr la tak research dulu tapi main nak shoot je kan.. DD memang tak pakai inai pun just ukir di atas tangan JERRR!

Gini la makcik, sedar tak makcik ada anak dara jugak? macam mana kalau suatu hari nanti anak makcik kahwin dalam masa 2weeks tetiba period yang sepatutnya datang tak datang then disahkan pregnant? apa makcik nak buat? Allah SWT sekarang bayar cash! jangan mengata orang sedangkan diri kita sendiri tak tahu macam mana lagi kan...


p/s : Keterujaan seseorang itu disahkan pregnant membuatkan ramai yang akan upload pregnancy test, betapa gembiranya wanita itu tak dapat disangkalkan..biar lah dia nak upload pun yang korang sibuk pehal.

p/ss : Blogger tu dulu kisahnya seorang pelakon drama suam² kuku now dah pencen..

Sorry pada yang terasa :)


16 comments:

  1. betol! manusia ni asyik nk pk buruk je pasal org lain...kalau dia salah pn, tu hal dia dgn Allah...tp kalau kita yg salah tuduh dia, dh jadi fitnah tu...ntah bila la nk pegi minta maaf kn? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa.. tak memasal dah buat dosa dgn org tu.. tah ye nak g minta maaf, huhu

      Delete
  2. tak belaja...mana dia nk tau suria..pelik ngn org.. bia la die nk mengandung pon kan.. bunting pelamin la tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tah la kan..padahal dia sepatutnya dah faham sgt sbb dh berkahwin..
      rezeki Tuhan nk bagi, syukur lah..

      Delete
  3. i pun sakit hati baca kat beautifulnara. yg peliknya yg dh kawen pn bole sama bengong gak. kalau yg tak kawen lg tak pandai kira takpe lg. lagipun kalau dia mengandung dulu takkanla dia sengal sgt nk kecoh satu dunia awal-awal kan. baik senyap2 je. typical malay

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah itu laaaa! kot yg belum kahwin tu lain laa x pandai nak kira hari bagai. haha yg ni betul! kalau betol dia pregnant dlu tp kecoh awal² memang x betol la kan..manusia² semua pun fikir -ve

      Delete
  4. ok...dah baca juga blog tu...
    owh please...
    dia xpernah bunting pelamin kot...
    sbb tu pelik sangat...
    tgu la turn anak dara dia nanti...
    what goes around comes around
    whatever...yang penting Allah tau semuanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman skrg apa la nk pelik kan.. yg peliknya dorang tu, dh xreti buat² reti.
      yes! what goes around comes around..

      Delete
  5. hehehe..betol2..bio la pe org nk ckp..mulut org xboleh nk tutup...yg pnting Allah tahu...

    ReplyDelete
  6. mulut org..bio la...sok terkena batang idung sdr pas 2 org dok ngate cm die ngate org bru la thu..yg pnting Allah lbih tahu segalenye...sy pun macam DD ni..2minggu kwen da lekat..rzeki Allah xkan nk tolak kn..org yg m'gate 2 pegi lantak sane, yg penting kite n Allah tahu pe yg kite buat.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekadang fikir cam dorang ni x percaya dgn kuasa Allah SWT..emm..

      Delete
  7. diaorang bercakap macam orang tak ada ilmu exspecially perempuan. apapun jgn buruk sangka dekat orang. sedangkan org yg mengandung pun pengalaman tak sama sesama meraka apatah lagi yang baru nak detect hamil ke tak. kuasa Allah siapapun tak leh lawan

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu laa.. bahagian masing², semua Allah dah tentukan tp masih lg ada yg pertikaikan..x paham betol

      Delete
  8. i like yg dah nak last tu, ur pesanan kat makcik tu. heheee.. hai la manusia! org pregnant cepat salah, pregnant lmbat pun salah. Da rezeki dia, pttnya doakan laa yg baik2. annoying plak rs bila ada yg komen mcm da trlebih pndai tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. geram sangat lgpun dia memang dah pangkat makcik pun..hehe

      Delete

Hello cantik's.. ;)