Friday, 14 December 2012

Hello CD!

Assalammualaikum.



Hai mommy!

Sejak² ni baru aku kenal si CD (Cloth Diapers) ni, sian sungguh aku. CD ni ibarat lampin moden, bukan lagi yang kain empat segi kena lipat² dulu. Ni moden pun boleh dicuci.

Review yang aku baca sangat memberansangkan untuk mommies yang rajin, hiks iyer laa benda yang menjimatkan ni memang memerlukan kerajinan dan kesabaran.

Perlaburan yang sedang² untuk mengikut brand laa..tapi sekarang ni macam dah berlambak, hah mari pilih murah mahal, ceh..

Cute laaa.. teringin nak melabur dalam pelaburan CD ni..haha apa daaaa! berbaloi berbanding disposable pampers tu, kajian pengiraan lebih kurang gini..


Terus teruja kalau bab duit ni..haha
Walaupun agak mahal pada permulaan, tapi beli sikit² lama² jadik banyak..paham?

Blogger Atikah pun dah start pakai CD untuk baby dia, eh Atikah dah mendiamkan diri dari dunia blogger kot..

Semua gambar dari sumber : http://happy-clothdiapering.blogspot.com/

Akak ni jugak jual CD, thanks Muna for the link ;)


p/s : Moh ler kita mengigih pakai CD.. ^^


3 comments:

  1. Nak beli gak tp tgu baby bsr2 skit la..awl deliver pkai disposable dlu sbb nti time pntang mesti xlrt nk bsuh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. suria pn igt camtu jugak disposable x leh tinggal jugak..kihkih tp dlm pantang mak dh ckp pakai lampin biasa je yg zaman dlu²..haha old school :P

      Delete
  2. wawah... rajin ye mak2 ni~ ingat kan CD ape la td.
    suria, kite baru tahu ape itu cloth diaper ni mase baca entri suria. sebelum ni, xnk amek tahu pun. hehe

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)