Tuesday, 22 January 2013

Sakit Pinggang Itu Biasa

Assalammualaikum,

Sakit pinggang itu biasa untuk preggy mommy.. tapi luar biasa bagi aku.
Dah tentu lah aku first time preggy..hahha

Semalam start tengah hari dah rasa sakit sikit² dah, belakang pinggang.. bila dah petang dah nak pukul 5 tambah lagi sakit bontot pulak. Yang mana aku rasa sampai nak bangun berdiri rasa goyang, bunyi macam over tapi itu la kenyataan.

Dengan perut rasa berat, jalan se-slow yang habis. Turun tangga lagi rasa azab. Dah macam ibu ketam, tau? haha

Nak drive pun tak senang.. Dah la dekat Bandar Tasik Selatan bukan main jammed nauzubillah, naik MRR2 lagi la rasa nak menangis.

Sampai rumah, sumpah tak larat nak pusing stereng cari parking cantik ke apa lantak la aku main parking ja.

Naik rumah cuci kaki, terus baring. Dah tak boleh bangun u'olls. Pelik aku, mak aku kata dulu dia pregnant tak ada pulak macam aku ni...hikhik Ye la lain orang lain bahagian.

Call hubby cakap tak boleh bangun, dia pun balik awal..mandi, makan..pukul 9 lebih aku dah tidur. Sedar tadi subuh 10 minit lagi pukul 7.. apa nak jadi.

Ingat nak MC harini, bangun pagi tadi rasa ringan ja badan g kerja macam biasa.

Kesimpulannya, maybe semalam time lunch hour aku tak g baring seperti biasa kot. Aku mengadap Youtube..kihkih so tadi g baring, harini rasa much better.

Entri boring..bai



9 comments:

  1. suria..dah brape bulan ye...
    do take care ok..

    ReplyDelete
  2. hoho..siang mmg kne brg jp..wjb...

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg ni wajib dh tiqah sejak perut dh besar..kihkih

      Delete
  3. mesti lg sakit mcm period pain haha melampua btul u tido awal bgn lmbt lebih tido tau. take care tau :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah lebih lenguh..hehe teringat period pain sblm preggy, sakit melampau² terguling²..hehe
      haaaa..kan skrg ni memang tdo awal, hihi letih..
      thanks cha :)

      Delete
  4. suria..me too...xmasuk 4 bulan lg tp hr2 duk sakit pinggang n bontot.balik keje siapkan dinner /tea utk husben pas maghrib makan terus baring kat katil...sbb xtahan nak duduk2 lama sgt..sakit pinggang tu standard.wuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh tu belum beso lg perut tu haja dh beso esok lg laaa
      cam suria ni, dh keding...huhu

      suria kdg² x sempat sediakan apa² pn utk hb..sakit sgt baring je..huhu

      Delete
  5. bila balik dari kerja lagi la penat. pinggang pun lenguh sangat, nak drive pun tak larat. tapi kena sabar n tabah je lah kan..

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)