Thursday, 21 March 2013

Check Up 34w

Assalammualaikum,

Minggu ni dah masuk minggu ke 34..
Alhamdulillah masih bertenaga, cuma kadang² letih + malas yang lebih..huhu

Masih drive sendiri ke tempat kerja? hebat tak? haha

Sebenarnya tak ada check up pun untuk 34w ni, cuma isnin baru² ni ada appointment dengan pakar Hospital Ampang ja la untuk confirm uri. Alhamdulillah everything perfect! uri dah naik ke tempat asal dia.. berkali² aku tanya doktor "betul ke doktor?" "betul ke doktor? ke type i ke ii?" doktor kata tak ada placenta previa lagi dah..memang dah naik sepenuhnya.. syukur alhamdulillah..menitik air mata kau! hihi

Isnin tu jugak la dapat tau gender..bayangkan selama g scan langsung tak nampak last² dengan pakar baru nampak..alhamdulillah ^^

Semalam tergedik² tak sabar nak g buat 3D/4D..hahaha gilaa pulak rasanya ye lah dah masuk 34w baru nak g buat, percentage untuk dapat tengok muka baby sangat tipis orang kata, tapi kami g jugak..teringin punya pasal..huu

Best! akhirnya..dapat jugak tengok muka baby, hikhik subhanallah..kuasa Tuhan kan.. tapi baby tengah tidur kroooh kroooh langsung tak layan Jezzlyn tepuk² suruh bangun haha.. malu ler tuuuu ^^

Next week baru check up dengan KK pulak, doktor nak pantau HB sebab tetiba last week drop dari 11 ke 9.9..huhu berat tak naik sangat, tapi berat baby ok.

Tak sabar nak deliver..rasa berat oiiii dalam masa yang sama asik berzikir kat telinga hb, takut..takut.. wakkaka tak boleh blah..

till then, ^^



9 comments:

  1. alhamdulillah..yeayy..gud luck suria..tqah pon lom nmpk jntina..nmpk sipi je..xconfirm.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baby malu le tu...hihi
      alhamdulillah, thanks :)

      Delete
  2. waa.... tahniah suria! akhirnya, kembali kepada asal. insyaallah, boleh la bersalin normal lepas ni. apa tips??
    muke bb ikut sape suria?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dhiera..
      alhamdulillah, insya'Allah ^^
      tips ape tu ye..hihi berdoa pd Allah SWT je dhiera, dia je dpt tolong makhluk dia kt bumi ni kan :)

      muka husband, keh³

      Delete
  3. haaa baby girl ke boy u? mesti excited kan dpt tgk muka baby. tak sabar plak i hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeeee..
      nti dh deliver nti baru gtau tau...kihkih
      ha'ah..tak tergambar..
      insya'Allah, i doakan u cha.. ^^
      cuma lambat dgn cpt je :)

      Delete
  4. marilah kite berzikir sesama. hahah cuakkkk!!! epa mgu ni 32 weeks, tp bile scan dan ukur, baby size 33 mgu. mcm ada chance boleh beranak awal nii ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkih takut kan..seram ngeri semua dh dtg time² gini..
      suria pn camtu, berubah² 33w la 34w lah..
      ukur kepala 34w, ukur kaki 33w..hihi

      Delete
  5. waa kjap je da 34weeks kn..kte pn scan 4d smlm baby bt tnda 'give me 5'..haha klakar..

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)