Thursday, 4 April 2013

2nd Trimester

Assalammualaikum..

Pengalaman 2nd trimester ni ada yang best ada jugak yang tak berapa best..kira dugaan lah kan.

Aneh sungguh, lepas je minggu ke 14 secara automatik meloya hilang..bau-bauan pun dah boleh terima (kecuali ada jiran chinese ni masak) terasa kuat dan sihat..hihi

Lincah jugak time ni, perut pun dah nampak dengan mendadak walaupun baru masuk 4bln.

Semua benda terasa nak makan, kalau dulu kena memilih tahap kronik!
bayangkan kalau g makan dekat kedai mamak, keluar je kedai aku boleh bau mamak tu menumis ke baju dan tudung aku pakai..wuuuuu..

Deria bau semakin hebat cuma tak ada meloya je la.

Pening sakit kepala still ada tapi tak seteruk 1st trimester lah.

Yang paling best minggu ke 17 dah boleh rasa baby kick.. sedang elok berehat² lepas balik kerja tetiba rasa "kedebuk²" 2 kali sekali bagi..agaknya 2 kaki sekali kot..haha

Ramai yang cakap cepat jugak la aku boleh rasa, maybe aku kurus kulit perut nipis kot..haha teori sendiri.

Sejak pada tu, malam² memang aktif tapi tiem aku tidur dia pun tidur..haha

Eh, tu je la kot..dah tak ingat pun..hewwww

Till then,

p/s : hb cakap dia kick² tu derhaka.. bagi kaki dekat mommy dia..wkakaka..




4 comments:

  1. salam kenal. singgah sini terus follow. jom tukar link, citer dan pendapat. kalu sudi mari follow kite jugak eh... maceh...

    ReplyDelete
  2. masa pregnant ni, setiap hari new experience kan.

    ReplyDelete
  3. jge diri elok2 ye. seronok baca pengalaman org ni. =)

    ReplyDelete
  4. huhu dah masuk 2nd tri dh ye u. bestnya dpt rasa baby kick. best feeling ever kan :')

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)