Thursday, 11 April 2013

Check Up 37w

Assalammualaikum..

Hari malas, letih, penat sedunia..

Ikut hati binasa ni rasa nak start cuti or MC sampai deliver..haaaa over terus.

Datang kerja pun hari² pening kepala, nak berjalan kaki dah bengkak sakit..tak berjalan lagi kang bengkak..serba salah tau, cewah! haha

Rabu lepas check up untuk 37w, sebenarnya isnin tapi aku mintak postpone rabu sebab jumaat sebelum tu baru je jumpa doc. untuk scan.

So far so good..

Baby sedap dok dalam tummy, entah bila nak keluar ni sayanggg oiii..huhu

Last scan dengan doc jumaat lepas berat baby 2.3kg je! risau aku.. tapi entah kenapa doc. tak cakap apa² pun, due date pun dah lari jauh ke 19 may yang sepatutnya 29 April.. -.-"

Berat aku je naik..hiks

Perut makin meninggi, kaki nurse tengok pun seram..bengkak dengan jayanya.. jari tangan pun sekali bengkak, nak genggam rapat pun tak boleh..setiap masa kebas.

Paling tak best tekanan darah jadi rendah..first time ni nurse buat 3-4kali, rendah katanya. Tidur semua cukup, tapi maybe tidur pun dah tak selesa yang menjadi sebab.

Sekarang ni dah start check up every week. Doc. asyik lah cakap "kita jumpa lagi next week tu pun kalau awak belum deliver.." heeee

Ok, baby...meh keluar meh.. ^^



8 comments:

  1. edd jadi 19 may? xkan kut. lewat dr epa. epa pun 15may. xpela. bby kua kene bagi hint :) epa pon rs dh xlarat skng ni. mcm nak cotiii jeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee...itu la tuuuu
      tp doc. kan ukur kepala baby bagai, maybe dia kecik sgt bru 2.3kg
      sbb tu edd lari..hehehe

      h'ah dh xlarat tp masih gigih berjalan sana sini..hoho~~

      Delete
  2. hadoi suria yg dah 37weeks pn xlrt..rina yg bru 8weeks pn rs nak pengsan dah dtg keja..waaaa..belum memboyot lg tu..xdpt bayangkan T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1st trimester memang camtu rina..meloya, malas, pening letih semua pakej..hehee suria dlu asik mc ja, xlarat + malas..haha
      tp nanti masuk ja 2nd trimester waaaah heaven! serius..time tu sgt enjoy, huhuu

      take care ^^

      Delete
  3. due date u bila ni? tak sabar i nak tgk suria junior hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. i dh deliver u..
      15hb apri aritu.. ;)

      Delete
  4. Suria..waaaa nana lama memghilang tiba2 baca awk dah nak deliver je dah ni :) syoknya!moga semuanya berjalan lancar ye.nana doakan yang terbaik untuk suria..selamat menjadi ibu terbaik dunia akhirat darling :) hugs n kisses utk suria and baby.

    ReplyDelete
  5. suria!!! cepat la update pasal bb... nak tengok bb

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)