Monday, 8 July 2013

Akar Fatimah

Assalammualaikum,



Akar fatimah..ini aku google je, credit kepada tuan empunya gambar..hehe

Cerita pasal akar fatimah ni memang sinonim dengan wanita mengandung kan. Aku dapat akar ni pun daripada sepupu husband last year dia pergi umrah, masa tu aku baru je kahwin belum pun pregnant..rezeki² ^^

Aku start rendam tepat² 37w, haha over kan? orang kata kalau kita rendam akar tu mengembang kita dah hampir nak bersalin..


Ini akar fatimah yang aku rendam tu, mula² kembang sikit..lepas tu lagi dan lagi. Sampaikan dah habis kembang sekembangnya la ni. Dua kali rendam pun kembang jugak. Terus laki bini cuak, husband cakap mesti aku dah nak bersalin..hoho

Air nya tu keroh kemain, ada orang dia minum kan? tapi haku tak daya nak minum..haku buat mandi..hihi rasanya mandi hari rabu (10hb April) kot. Jumaat (12hb April) bleeding. Ahad (15hb April) bersalin. Kiranya dalam 37w jugak aku bersalin. Mak aku cakap maybe sebab aku mandi awal sangat dengan air tu..haha entah la kebetulan atau macam mana kan.

Air rendaman yang ke-2 ada lagi sebotol belum pun sempat mandi..sampai sekarang ada je lagi kat rumah tak tau nak buat apa..huhu



p/s : Masa nak rendam tu selawat dan baca al-fatihah je aku buat. Ada orang lain baca doa untuk buat air selusuh.. ^^


2 comments:

  1. mana nak dpt akar fatimah ni suria? nti dah 37w bole p cari gak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. rina, akar fatimah ni ada kt mekah ja..
      tp ada ja yg jual kt msia ni tp mahal sikit la kot..
      online suria pernah nampak

      Delete

Hello cantik's.. ;)