Tuesday, 20 May 2014

Dari Formula Milk Ke Fresh Milk (Kambing) - Rejek!

Assalammualaikum,

Weolls laki bini dah decide nak try fresh milk untuk Dhafea setelah Anmum rejek, Mamil rejek.

Ahad haritu gigih beli Fresh Milk Nubian (susu kambing) kecik cinonet botol dia. Comey sungguh, ingat nak simpan botol dia..kihkih



Sumber blog irine (google punya google dapat blog irine, huhu)

Tapi aku dilute dulu 2oz fresh milk + 2oz air masak. Tak tau betul ke tak. Rasanya pernah baca macam tu cara dia, malas aku nak google pagi-pagi buta..haha

Result nya BS cakap dia tetap tak nak! kahkahkah

Adoi Dhafea oii, pening ibu..grrr

BS cakap dia gigit-gigit je puting susu tu, bagi time mamai-mamai tengah tidur pun tak nak jugak.

Last-last ebm pun dia tolak..fobia kot BS cakap maybe dia ingat susu lain.

Susu apa lagi ni Dhafea oiii..

Ni kira aku dengan husband dah habis gigih lah. Aku dah start pump tengah malam, awal subuh. Tak larat dah nak guna manual pump. Aku bawak balik Spectra 3 yang gedabak tu ulang alik rumah ke office everyday! Tanya husband ok ka bawak balik camtu hari-hari kot menyusahkan dia tolong angkat barang hari-hari. Tapi dia cakap ok. ;)

So bermula la episod pumping yang padat.

Semoga Tuhan melimpahkan lagi rezeki susu untuk Dhafea Shurafa.

Memilih susu budak ni, dia tahu susu percuma dari Tuhan sedap dari susu lain..hihi

Doakan daku! :)



1 comment:

  1. betul la tu kaedah 1:1 tapi tak pernah try bagi aisya goatmilk lagi...

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)