Friday, 16 May 2014

Dhafea Tolak FM Lagi

Assalammualaikum.

Semalam BS cerita dia try bagi Dhafea minum Anmum tapi laju geleng kepala budak tu. Lepas tu try lagi dikala dia mamai nak tidur dan tengah tidur pandai jugak tak mau! tutup mulut rapat..

Stress ibu nak oiii..

Tu baru satu jenis susu dia tolak. Sample dah la tak sampai lagi..huhu

Hati ni nak ja terus g beli fm lain, tapi BS cakap slow-slow maybe baru lagi. Tunggu nanti lama-lama try and try maybe dia nak. Karang kalau dahaga kot dia minum.

Actually semalam ada lagi stock ebm kat BS tapi dia saja try, no harm.

Harini aku bagi ebm dalam 12.5oz ja. Itu sahaja yang ada..hihi harap-harap Dhafea minum lah sayang oii.

Selalunya dia minum dalam 12oz sehari. Sikit! Anmum tu aku bagi BS for standby in case kadang-kadang datang penyakit nak menyusu dia tu 20oz pun tak cukup.

Emm..kalau dia masih tak nak Anmum ni, kena try fresh milk.. kot-kot fm ni kuat kot bau.

Any tips? hukhuk T____T"


p/s : Unsalted butter si Dhafea dah habis seminggu, tak beli-beli sampai masuk dalam mimpi..haha

2 comments:

  1. bijak je diorang ni kan... tau pulak tu fm bukan bm...
    slow2 lah eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la syima..maybe fm ada bau kot,
      kena try fresh milk la camni..tq u ;)

      Delete

Hello cantik's.. ;)