Monday, 19 May 2014

Merokok Depan Anak

Assalammualaikum,

Pagi-pagi tengok timeline terkejut semua tweet pasal Fynn Jamal. Dengan ala-ala kepoci google sana sini baru tahu cerita.

Ooohh. Kita tahu perbuatan dia tu salah jangan la buat baik nak back up kan.

Aku pun husband pentegar smoker. Tapi depan anak tak boleh smoking. P  lah hujung dunia kalau nak smoking. Kalau makan kat luar ada orang smoking time tengah makan laju-laju aku ajak husband blah. Manusia ni tak ada sivik. Kau tengok ada budak kecik dok buat bangang smoking depan tu buat apa?

Aku selalu perang emosi kalau ada orang smoking dekat dengan Dhafea, Aku jeling dulu kalau tak faham jugak aku buat tutup hidung kipas-kipas dengan tangan. Kalau jenis bengap jugak aku akan sound "bang, hisap rokok jauh sikit boleh? anak saya kecik lagi kat sini."

Aku sound berhemah jugak la sebab dah husband sendiri pun smoking kan.

Manusia-manusia yang smoking tu ingatlah paru-paru budak kecik ni baru berfungsi, masih muda. Jangan laa hampa bagi tempias.


K, bai..



8 comments:

  1. Kenapa dengan Fynn Jamal, nak kepoci jugaks lah :))

    **Hubby i pun merokok jugaks TAPI TAK pernah merokok depan i dan depan anak, i doa kan dia berhenti merokok terus :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fynn Jamal upload gambar husband dia sedang smoking sebelah anak dia Arjuna yang sakit jantung tu.

      Sama la Shura, hari² berdoa supaya dia stop..huhu

      Delete
  2. ok rina pun baru tau ni. gmbr tu tgk mana? sebok nak tgk jugakk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaa..rina suria tgk kt sini http://amazingnara.com/bila-arjuna-menjadi-secondhand-smoker

      Delete
    2. haa dah baca. tp ramai org bash nara pulak (baca satu2 komen). speechless T_T

      Delete
    3. tu laa...tp nara tu copy ja pun entri tu dari blogger lain..haha
      sudahnya depa dok gaduh sama sendiri..lol

      Delete
  3. benci sangat orang yang merokok tak pikir orang lain....

    ReplyDelete
    Replies
    1. benciii dah tu hembus merata-rata..sengal

      Delete

Hello cantik's.. ;)