Monday, 11 August 2014

Allergic Ayam

Assalammualaikum,

Dhafea...

Ya..Dhafea Shurafa. budak allergic ayam rupanya.


Dulu first time intro ayam masa 11m kot. Alhamdulillah ok..
Ni naik bintik merah masa 1y2m rasanya, ingat-ingat lupa sebab macam dah lama..hehe buat entri untuk peringatan aku nanti.



Dia ni jenis tak tahan panas confirm akan naik rashes yang heavy, belakang bahu dengan depan.

Kejadian ni, malam tu aku makan ayam KFC..masa tu pun dia dah ada rashes yang heavy sebab cuaca. Malam tu nak tidur tengok-tengok naik ke tangan tapi bukan ruam biasa tu. Ni naik berpintat-pintat. Ini confirm sebab ayam KFC sebab dia capai sikit ayam tu dari mulut aku. Maybe ingredient tu dia kulit dia tak boleh tahan.

Esok tu aku nak pergi kerja tengok-tengok naik makin merah banyak Tapi dia tak mengaru pun. Cuak aku! Terus EL bawak ke klinik doktor cakap Dhafea allergic ayam. Maybe rashes tu selama ini pun disebabkan ayam. Balik sapu ubat. Ok hilang. Selingan dengan bedak sejuk.

Aku ingatkan allergic dengan ayam KFC saja rupanya hujan ditengah hari..................



Paling latest..last week.
Nanti sambung story..lunch time dah habis..huhu



5 comments:

  1. alolo siannya dhafea. smoga cpt smbuh eh. tp telur ayam dia alergik x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. telur xpasti rina tp dia xsuka makan telur..
      eh ka memang klu allergic ayam telur pun sekali?

      Delete
    2. err tahla. bkn slalu org alergik teloq ni sama jgak alergik ayam ka? blur sat. huhu

      Delete
    3. thanks rina! klu rina x sebut ni sumpah suria x teringat langsung ayam pun boleh allergic T_T dh try avoid dh ni, so far nmpk semakin baik ruam dia tu

      Delete

Hello cantik's.. ;)