Thursday, 18 September 2014

Lelaki Kalau Nak Kahwin Lagi Dan² Ikut Sunnah

Assalammualaikum.

Terkesan sungguh drama Selamat Pengantin Madu TV3 tuuu.

Setiap episod aku tengok mesti emo. Pastu merempan..haha

Geram oiii.

Lelaki ni kalau nak kahwin banyak dan² ikut sunnah tapi benda lain tak mau ikut pulak. lawak ok?

Ni asalkan ada skandal dengan perempuan lain nak kena kahwin, sebab takut terzina. lol bodoh sangat kot otak hang tu..haha habis tu skandal sex skandal sex. Bini kat rumah jadi tukun ka?

Bagi aku yang nama suami ni yang nak kahwin lagi, make sure financial superb. Boleh bertolak ansur, adil saksama (kalau boleh bini pertama diutamakan..ngeh²). Bukannya hang kahwin lain tapi bini² masih bekerja support financial hang, malu oii. Tu namanya belum mampu, paham?

Aku nak cakap lelebih pun takut terkena batang hidung sendiri, pung pang pung pang pastu kena tahi kat muka sendiri.

Keliling aku memang ada yang jadi bini no.2, orang terdekat. Tapi aku tak down kan depa ni, aku support moral..hahah tapi masih berdoa semoga benda ni jauh dari aku.

Yang paling terdekat pun selalu aku pesan mintak husband jadi adil dan saksama, bagi masa yang sama dengan bini pertama. Aku kesian tengok..jaga anak sorang² p sana sini sorang kerja lagi. Tapi dia yang tak mau, dia kata sebab dia dah ambik bahagian bini pertama so dia dah dapat hidup camni ada anak laki pun dah bersyukur (berlinang air mata aku). Walaupun dia dah lukakan hati bini pertama tapi dia sendiri tak mau hak yang lebih, tak adil pun tak apa. :)

Aku cuma kesian anak ja laa.. :(

Aku tetap doakan yang terbaik. Walaupun ada benda yang aku selalu argue pasal laki dia..hahahaha well aku mulut celupar..

Eh, tak sabar nak tengok episod malam ni. Semalam tengok sorang² husband keluar. So aku merempan caci maki kat twitter sambil teriyak bahahahha over kan.. aku sedih tengok fasha sandha sedaya upaya tahan geram amarah sabar. Dengan bini muda hegeh gedik nauzubillah, dah ambik laki orang nak lebih pulak eh minah ni..geram!.

Ok, baii..




7 comments:

  1. suria i baru baca tadi
    kawen lebih 1 bukan sunnah


    sat bg link
    kena tepek bg kat laki2 yg gatei

    https://www.facebook.com/khairulhakimsaibani/posts/1443503972535824

    ReplyDelete
  2. hahaha iols x sempatt la nk tgk cite pengantin madu ni wuwuuw

    ReplyDelete
    Replies
    1. suria skrg ni asal rabu khamis daku sorok remote drpd husband punya nk tgk kihkih

      Delete
  3. i pun tgk citer ni dengan emosi sangat2... sedih kan u mase madu dia dtg tu.. i xmungkin jadik sekuat hana tu.. huuaaarrgghhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. i akan jd kuatt tp kuat tenaga nak belasah perempuan tu..hehehee
      geramnyaaaaa..

      Delete
  4. I i i tengok cerita selamat pengantin madu tu :)) kesian Fasha, Masmira GEDIK..!

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)