Tuesday, 23 December 2014

YES - Musim Shopping Untuk Pengantin Bajet #Throwback

Assalammualaikum,

Ini title terpanjang untuk tahun ni. :P

Sekarang ni musim Year End Sale, throwback 2tahun lepas aku gigih simpan duit semata-mata nak tunggu penjelmaan YES. Iya la pengantin bajet kan aku ni. hahaha

Aku ambil kesempatan sempena YES ni, ku tahan jebat mata dan nafsu sebelum sampai YES ni.

Time gini la aku shopping barangan hantaran, walaupun wedding date bulan may tahun selepas tu haha. nampak tak kegigihan tu? T__T

Sebab? sebab kami laki bini lebih menabung untuk kehidupan lepas kahwin, cari rumah sewa, beli alatan rumah yang penting. So lepas kahwin dapat la kelengkapan tu. Dah nama pun bajet, wedding pun bajet la. Banyak benda DIY (Especially hantaran dan goodies).

Dinasihatkan barangan hantaran belilah yang korang rasa akan guna selepas kahwin, macam aku dengan husband memang beli yang betul² kitaorang pakai. Guna sampai berkecai haha. Masa aku beli dulu handbag purse segala bagai ramai yang tentang, konon tak kan beg macam ni nak letak atas dulang, beli yang semenggah sikit. Nampak murah. hahaa aku pekakkan telinga.

Aku yang nak pakai, duit aku. (Mahal jugak oii walaupun nampk murah, hihi) So aku ikut taste aku la. Aku tak minat jenis handbag Guess, Carlo Rino, Sembonia semua tu, tak kena dengan aku. hihi Aku suka Zara, Mango, Nose, Charles & Keith. Buat apa beli untuk memenuhi taste orang lain tapi lepas tu tak pakai. Its not me lah. Aku jenis kalau beli apa² benda baik murah atau mahal memang sampai rabak. Baru berbaloi haha.

End up aku pakai handbag & purse aku tu sampai rabak. Means memang dah berkecai. haha Ini aku rasa berbaloi daripada beli tapi simpan lepas tu setahun kemudian tengok dah merekah.

Husband pun camtu, barang hantaran semua pakai sampai berkecai rabak hancur.
Semua aku beli time YES. Berbaloi.

Yang tak berbaloi kasut sanding aku sampai sekarang dah tak pakai. Last pakai 5 May 2012. Nampak? tarikh kahwin tu. hahah sebab tinggi sangat 4inci kot.

Pastu kasut tu fil dah simpan masuk stor..huhuhuhu

So bride to be buat la pilihan bijak. Jangan ikut cakap orang end up akan menyusahkan dan merugikan korang.

Bai.



3 comments:

  1. Sama sama, sampai sekarang TAK pakai pakai kasut nikah/sanding/bertandang hahahaha

    I lagi teruk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada 3 ke shura..hebat hehehee
      i rupa kasut pun dah x ingat

      Delete
  2. betul..sama lah kita..beli benda yg akan dipakai, pastu beli pun masa YES :) kasut resepsi masih elok sambung pakai g ofis plk hehehe

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)