Thursday, 2 April 2015

Remote Astro

Assalammualaikum.
Nak tanya lah remote astro korang kan pernah tak tertekan sendiri?
emmm..macam tetiba tu ternaik INFO sendiri tanpa ditekan.
Kitaorang laki bini dah banyak kali terkena lepas tu senyum ja lah memasing huhu.
Yang 1st tu masa tengah dinner. Elok ja tengah dinner Dhafea pun ada sebelah. Husband buka channel tamil huhu, aku pun tanya lah cerita pasal apa try tengok info. tuptup at the same time, timing yang sama info tu naik sendiri. huhuhu. Mula la sesi hang tengok aku, aku tengok hang. Husband siap cakap "eh power betul siapa tekan? remote elok je dok atas sofa memang menghala ke tv" aku jawab "entah, astro punya technical problem kot" apa lagi aku boleh jawab yang sebenarnya aku cuak oii hahahah
So malam tu dan seterusnya berlalu seperti biasa.
Baru ni pun ada tapi aku macam ingat lupa. Tapi yang pasti masih jugak hal INFO huhu. Time tu masing sibuk dengan hp Dhafea busy dengna masak dia. Info keluar sendiri jugak. Tapi that time tak ada lah sesi bertanya cerita apa bagai. hehe
Actually aku sendiri dah beberapa kali terkena. Sebab tu aku syak remote tu problem. Pernah ja jugak aku dok df Dhafea tetiba tv bertukar channel tak pun astro off sendiri. Tapi tv masih ok.
Kalau Huda ni dia mesti kaitkan dengan kisah blender dan walker berbunyi sendiri..hahahhahah adoii
Aku malas nak fikir. Dulu sungguh aku penakut ya amat. Tapi sejak ada Dhafea ketakutan aku tu masih boleh dibendung. Buktinya, bulan lepas husband outstation 4hari 3malam aku berjaya stay kat rumah sendiri selama 2 hari..huhu Sebelum ni memang ke Nilai lah aku. wuwuwuwuuu
Mudah mudahan semua ni technical problem saja...Amin..

5 comments:

  1. same la...info selalu naik..dulu ingt misteri jugak,.tpi last2 sy perasan tiap kali start program baru info akan naik...tapi bab alih channel lain tu xpernah pulak....serammmm lah

    ReplyDelete
  2. suria, mmg astro camtu rsnya. bila nak masuk cerita seterusnya dia akan otomatik kuar. dlu2 rasa tkt jgak. ingtkan apa la.rpnya setiap kali nak masuk crita baru dia kuaq. hehehe. tp bab tetukaq ke channel lain or tetiba off sndiri tu xpenahla lg berlaku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rina klu nak start progrem baru saja dia naik xpa..ni dok x dok naik info automatik masa suria tanya husband "cerita apa ni" hahaha. adoii off sendiri tu dah xdak dah :D

      Delete
    2. rina klu nak start progrem baru saja dia naik xpa..ni dok x dok naik info automatik masa suria tanya husband "cerita apa ni" hahaha. adoii off sendiri tu dah xdak dah :D

      Delete
  3. salam kenal dari saya...pernah jugak kena macam tu..kita duk kusyuk tgk tb tetibe naik info padahal remote rileks je duk kat tepi..seriau jugak masa kena dulu..skg takda apa dah sbb selalu sgt info tu naik..hehe..

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)