Saturday, 11 February 2012

Kad Kahwin & Baju Nikah - DONE!!

As salam,
Hai syg's..

Misi harini dah berjaya..yippie!
dah boleh bersenang lenang, tadi makan pun rasa kenyangg kalau tak rasa tak cukup.. hahaha sengal senang hati lah katakan.

Misi pertama - Kad Kahwin
Settle, lepas kerja berdesup ke cheras jumpa tunang then terus ke Jln Brunei sebab dah ada appointment dengan Puan Nurul tempat buat kad kahwin, alhamdullillah.. mudah kerja, settle! eh.. tunggu nak email map je :D

Misi kedua - Baju Nikah
yes! seperti yang aku kecoh2 kat group dengan faiz & kikin (kikin private blog ye, sape yang kikin invite je boleh masuk, sekian) memang aku terus ke Semua House untuk ke kedai A TO Z iaitu kawan faiz, tapi nasib kurang baik Reen tak ada time tu keluar g beli barang pelamin.. sangat hampa! then try ke Su Hua teringat ada ex-b2b pernah komen kat entri aku dulu dekat Su Hua tu ok. Dah pergi tunjuk kain semua..'opsss! larik bajet dia quote lepas dah tak boleh kurang.. tunang ajak g Sarah Hughes sebab aku dah buat catatan nama kedai tu KIMIGA TAILORING, terus je masuk. 15min terus Auntie yang baik tu datang tengok kain quote harga alhamdulillah ok..then dapat discount lagi tunang pandai tawar menawar..heee sukaaaa ooh cepat je Auntie tu amik ukuran zap zup zap zup..! tengok gambar yang aku print, then siap..bayar deposit terus legaaa balik dengan hati yang riang sampai makan pizza pun tak habis sebab senang hati.. wkakakaka gilosss

Alhamdulillah..

Kad kawin kalau isnin ni dah confirm draft terus Puan Nurul print dalam 7-10 hari dah boleh amik.

Baju nikah, Auntie tu cakap 15hb Mac dah boleh datang fitting, kalau dah ok dah boleh amik..
yeeeaah! tak sabarnyaaaa... weeeeeeeee..

Till then,

p/s : Meraban ni coz tengah tahan mata, asal maghrib je mengantuk..ish

6 comments:

  1. sernknye die punye checklist dh mule brkurang bnda yg nk distle..hihi
    moga dipermudhkan sgalanye dear ^_^

    ReplyDelete
  2. @Ika itu aku
    alhamdulillah..
    lapang dada..heeeee :D

    ReplyDelete
  3. kikin private blog ye,sapa2 yg kikin invite je boleh masuk,sekian. bahahaha....i loike ur words suriaaaaa!!! hehehehehe :)

    ReplyDelete
  4. @Kikin
    ye laaaaa...
    kang ado yg sentap dh bg link tp xleh masuk..
    kihkih.... :D

    ReplyDelete
  5. hye dear..
    nak tanya KIMIGA Tailor tu kat mana ?
    boleh kasi tunjuk arah x ?
    sara nak anta baju sanding.
    masih belum bertemu dgn tailor idaman.
    but one of my BFF ada mention KIMIGA pada sara.
    cuma tatau tempat kat mana.
    dan beliau juga sudah lupa.
    sb dah kawen 5 thn. haha.

    thanx for your help.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye sarah,
      KIMIGA Tailor tu atas GLOBE, kena naik tangga ikut tepi GLOBE jln TAR pastu naik ikut escalator (sorry x igt tgkt brpe) tp ada board kt tepi escalator tu tulis KIMIGA tgkt brpe. ni no fon KIMIGA 012-6980966.
      harap ni dpt membantu awk ;)

      Delete

Hello cantik's.. ;)