Wednesday, 29 June 2011

Salam Israk Mikraj

Salam Israk Mikraj yang penuh keberkatan..
hari ni public holiday untuk N9 kan..? kan..? others state aku tak sure, yang aku very sure aku kerja.

Been bz this few days, coz jumaat & sabtu aku on leave..bengong on leave awal bulan / hujung bulan memang akan menyusahkan taturkerja aku.

Dengan parol, attendances..fed up kot, selalu orang dah hampir dengan date nak on leave happy ja kerja pun buat ala kadar tapi aku lagi kelam kabut mengalahkan General Manager.

Blogwalking pun tak sempat, lunch time pun sambil pegang roti buat kerja, woii boss mana nak dapat staff yang dedikasi like me..? hahahahahaha bongkak




p/s : oh hoiii...title tiada kena mengena dengan entry..kahkahkah :P

Saturday, 25 June 2011

Hari Malas

Terasa sangat malas dan lembab harini........dengan perasaan yang membuak keliru, tidur tak cukup malam tadi akibat kemalasan mengemas barang², dah tau nak pindah hegeh lagi dah nak terbuang baru nak korek..pfffft

Lagi tension jiwa raga perlu bekerja untuk halfday every saturday yang sangat bangang kot, orang lain sedap² bangun lambat aku terkodek² bangun pagi..

Tahap malas camni tak dapat dibendung melainkan aku dapat hadap katil & selimut..

Akhirnya, Tamat Jua Maharajalawak


Akhirnya malam tadi tamat jugak Maharajalawak, walaupun ramai yang beranggapan Jozan akan menang tapi rezeki memihak kepada Sepah, tapi Sepah memang konsisten every week.huhu


Suka hati lah siapa nak menang pun, tapi bagi aku malam tadi Nabil yang jugak yang menang walaupun No.3 dia sapu habis 150k seorang..huhu rasanya ni semua Astro punya planning laaa, maybe nak divide sama rata lebih kurang duit hadiah tu kot, Sepah kan 3 orang..divide 3 dah tinggal 116k.

Apa² pun rezeki baby Shuib & Siti Sarah la kan..Tuhan ada je akan bagi rezeki..alhamdullillah. malas aku nak review, rata² manusia kat malaysia tengok kot malam tadi, kalau tak tengok p cari Youtube hahahaa..


p/s : lega setiap jumaat malam sabtu takyah tunggu sampai pukul 12 nak ketawa terbahak².. :D

Friday, 24 June 2011

Apasal Berdebar Ni...?

Apasal aku berdebar tetiba nih..?
kencang plak eh... T____T

Mudah-mudahan...

Thursday, 23 June 2011

Macaron - Cik Min

Salam semua..baru nak update, bz tahap melampau this week.cisssss
ok..


Kenal tak apa kat atas ni..? ini la Macaron, dessert orang Perancis..aku pun baru tau je..hehe kesedapan..? sedap bagi tekak aku, haritu pernah try tapi tak ingat beli kat mana, manis + ng filling yang sour sedap... 

Ni nak try macaron daripada CikMin pulak, sebenarnya dah lama aim macaron CikMin ni tapi asal nak masuk order je full..uwarggh! agak laju orang lain daripada aku..

so, for my majlis awal² lagi aku dah masuk order. alhamdullillah, available katanya CikMin hehehe sangat teruja menunggu next week sampai, tu pun aku mintak change address untuk send ke office Cik Senah coz risau time sampai tu aku dah start cuti..tq Cik Senah :)


Not for sure sebelah sana boleh terima ke tak kemanisan macaron nih, tapi bagi tekak aku tersangat sedap.. "yang, nanti kalau tak boleh makan the next day deliver balik ke nilai k, thanks..." huahuauhaua

Sesiapa teringin order sila lah ke CikMin cepat² weh, order Julai dah open silap² petang kang CikMin dah close..hehehe murah rezeki CikMin, jangan risau CikMin sangat memahami..senang berurusan ;)

Price sangat berbaloi, kat lain xdapat price macam CikMin..murah tak semestinya tak sedap, mahal tak semestinya sedap :D


p/s : Lupa la flavours apa aku order, malas nak check email.. :P

Monday, 20 June 2011

KL Gangster Memang Best!!

Bila start tayang KL Gangster nih..? malas nak cari..baru semalam berkesempatan tengok.. Alhamdullillah tak rugi duit aku, superb filem nih..lagi superb sebenarnya actor Aaron Aziz.


Filem ni memang la best, tapi bagi aku lah kan..ni aku nye pendapat, try Syamsul Yusof tu letak Erry Putra sebagai Malek, korang rasa meletup tak filem nih kutipan sampai RM 11 juta...? huhu

Sebenarnya ni semua penangan Seth Tan dari Drama Nora Elena, bukan first time Syamsul Yusof letak Aaron Aziz sebagai pelakon utama, sebelum ni tak pun meletup cam KL Gangster ni...hahahahha

weh ni aku punya pendapat je ahh, kang ada pulak fanatic KL Gangster maki aku. :D

Anyway filem ni memang product terbaik dari Syamsul Yusof lah, sebab yang ini je aku teringin nak pergi panggung, kalau filem dia yang lepas aku tak pernah pun.

* i like Malek yang kental..sayu hati, luluh gemalai jantung aku..wkakakaka
Jai pun steady, ala² penagih je...huhu
Abg Dil paling steady cakap pandai tapi apa pun tak boleh ;)

 

Friday, 17 June 2011

Cabul Gadis 'suci dosa'


Manusia zaman jenis apa yang masih lagi mempercayai hukum karut nih..? nak suci dosa lah apa lah, kita umat islam sememangnya dah tau dosa pahala itu kerja Allah S.W.T tapi masih ada lagi yang pergi cari tok guru sana tok guru sini.. Kenapa lah susah sangat, pergi je lah jumpa ustaz ke..

Sedih betul dengan kebodohan manusia, hinggakan dicabul masih lagi menganggap boleh menyuci dosa. Dalam Quran dah tercatat segala²nya..Subhanallah..
Yang tok guru tu pulak.. Allahuakhbar..

Baca penuh Sini, aku sendiri pun tak berapa jelas dengan maksud Tarekat..try tadi google dapat Maksud Tarekat

Thursday, 16 June 2011

Apabila Bayi Jepun Dilahirkan..

video

Amaran!!
Ini bukan video lucah..hahahahaha..
under 18 pun boleh tengok..exclusive untuk bakal² ibu..hikhik

Kalau aku sure happy, baby aku tetiba terlalu bijak camni,

So funny hoh..
Mengubat kemengantukan aku petang² nih...

bye

Wednesday, 15 June 2011

Mesej Semalam Buat Aku Tergelak

Ada ke weh orang dah tidur boleh reply sms cakap diri sendiri dah tidur..?
hahahhaa..sumpah aku gelak guling² malam tadi..terus kantoi mengantuk aku :P

Sampai pagi tadi baca balik sms tu aku hentam gelak, tak pasal² Cik Senah cakap aku mereng.

aku : ***** ...
dia  : ***** da tido aih
aku : owh..ok

 Malam ni nak try sms lagi..mengingau ke weh..?kahkahkah

*Emm, tapi malam tadi masa aku terjaga terdengar macam orang menangis.. aku syak Cik Senah sebab dalam bilik tu mana ada orang lain melainkannnnn....... emmm...

Nora Elena : Seth Tan Tampar Muka Yvonne

Sakit jiwa aku tengok watak Yvonne episod semalam, gedik macam cacing panas..

Aku amat lah berharap moga² ada scene Seth Tan tampar muka Yvonne tu, padan muka!! Seth pun satu, kalau iya pun best friend tak kan lah Yvonne dok mengata wife sendiri pun boleh tadah telinga percaya lagi.

Dan rasanya, banyak part dalam novel mungkin tak akan ada dalam Nora Elena..mana nak sempat Yvonne culik anak dorang padahal Nora Elena baru je pregnant one month, celah mana lagi nak excident..hihihi.
Tinggal lagi 2 episod je haih..haha

Tengok je lah nooh :P


p/s : Nak jugak scene Seth tampar muka Yvonne..geram..hahahaa :D

Monday, 13 June 2011

Rentetan Daripada Pantang Larang Haru Biru

Terima kasih nooh buat Haru Biru rajin sungguh buat entry khas untuk aku..hahahahaha
baca entry Pantang Larang : Jangan Menyanyi Semasa Memasak Nanti dan Pantang Larang : Jangan Dok Depan Pintu

Gila lawak kalau bercerita mengenai Pantang Larang orang dulu², tempias untuk muda mudi zaman sekarang termasuk aku kalau nak tau, sampai sekarang mak aku still lagi guna pantang larang orang dulu² ye la mak aku kan orang dulu²..kahkahkah

Diantara pantang larang tu macam yang Haru Biru buat entry khas untuk aku tu la hahahha..legend kot.

Jom Selidik
  1. Jangan dok depan pintu - nanti orang datang masuk meminang patah balik
  2. Kalau nampak pelangi jangan tunjuk dengan jari - nanti jari henghot (senget)
  3. Nak masuk rumah baru, pilih tarikh awal bulan @ tengah bulan masa bulan & air tengah naik - insya'allah selamat
  4. Jangan makan menggunakan senduk - nanti mulut luas
  5. Lepas makan kena titik kan sedikit air atas pinggan - nanti mati kering
  6. Masa makan jangan ubah tempat duduk - nanti kawen banyak
  7. Jangan dok atas bantal - nanti naik bisul
Rumusan aku
  1. Bila kita dok depan pintu, nanti orang lain susah nak lalu.laluan pintu kan kecik
  2. Yang nih sumpah aku tak tau kenapa..macam takda kena mengena je kot..kahkahkah
  3. Mungkin rezeki murah, yang nih aku baru tau bulan lepas..hahaha
  4. Senduk kan orang guna ceduk nasi, nanti orang guna bekas mulut kita pulak
  5. Kalau tak titik air, bila kering susah nak cuci..
  6. Ni kes takut kang nasi berterabur merata tempat, tak larat nak menyapu huhu
  7. ish tu kan untuk letak kepala, bila letak bontot kang ada yang kentut..naya la orang lain nanti
Sebenarnya banyak lagi, tapi dah lupa..dasyatkan orang dulu² cipta pantang larang nih, tapi semua ni untuk kebaikan generasi zaman sekarang ni, cam lupa daratan..hahahha

No.2, 4, 5 & 6 aku still praktik kan..hoho cam takut pun ada..so aku follow :D tapi yang no.7 tu setiap hari aku buat, ni tabiat buruk..nak tengok tv mesti dok atas bantal.. so far..belum pernah naik bisul..nauzubillah :)

p/s : Rumusan tu idea aku semata²..jangan ikut..hahaha

Saturday, 11 June 2011

Semua Nak Buat

Indah ciptaan Tuhan di setiap pagi
Menghidu setiap hembusan kabus
Betapa untung dilahirkan di dunia yang terlalu indah
Bagaikan di syurgamu...

Adoii..meraban nih

Semalaman asyik fikir terlalu banyak benda / perkara yang aku nak buat
sampaikan termimpi²..kahkahkah

Perasaan nak datang secara tak diduga, secara tiba²..
semua bergulung dalam kepala otak..
Sampai sekarang belum ada kata putus..

Tapi apa yang aku nak buat nihhh..?

p/s : Ada laaa..biar rahsia..hikhik :D

Friday, 10 June 2011

Alhamdullillah

Alhamdullillah..aku punya seorang kakak yang semangatnya sangat kuat.
bila segalanya tak seperti yang dirancang, keluarga yang paling utama
dan sebagai penyokong tegar.

ni ah kak aku, first time introduce..aku sayang dia wohh walaupun selalu bergaduh
kami adalah BBF yang paling hebat..banyak rahsia orang lain tak tau termasuk family tapi tetap kami simpan rapi..hehehe.

Biar apa pun, aku tetap sokong apa saja yang dia nak buat even orang lain tak setuju,
bagi aku kalau kita sendiri yang nak bahagia, jangan harapkan orang lain,
abaikan apa saja kata² nista orang..even cousin aku sekali pun...

aku tau ramai yang mengata kami 2beradik..cakap senang, untuk membuktikan
memang susah, kami bukan jenis nak biar mak dan ayah susah sampai kena cari
sedara lain mintak tolong..kepada cousin aku sila terasa!!
jangan menyusahkan mak dan ayah aku walaupun bapa sedara aku sendiri..

Kalau tak tau jangan bercakap..
 

p/s : Semoga keputusan yang dibuat ni menjadi sangat bermakna..alhamdullillah ;)


Thursday, 9 June 2011

KL Gangster

Haritu masa tengok Karak, ada orang cakap tak nak tengok filem melayu
sebab boleh tengok kat Youtube, tapi time sedutan KL Gangster katanya nak datang tengok..

Saya sedang menuntut janji..
tak nak tengok kat Youtube, tak real tengok tendangan maut Aaron Azizi
hehehehhehehee :P

Kami Ber - Ice Room

Semalam acara mengejut tanpa sebarang planning..tetiba tersebut terus jom
Kami ber-Ice Room yang bertempat di Bangi, rupanya dekat ja 15min dari rumah, huhu :)


First time masuk Ice Room, sangat teruja tapi food tak berapa best
mungkin tekak orang kampung aku nih..haha

ni aku punya Hong Kong Wantan Mee a.k.a meggie ayam tak sedap langsung

ni cik embun punya Nasi Lemak, pun rasa ok2 saja..

Cik senah punya lupa snap entah apa dia order Famous Fried Rice kot...haha dia gila menyesal :P
dan tujuan utama ice cream

yang atas sekali Tropika Mix Fruit, meriah ohh dengan buah-buahan dan ada buah pelik..wakakaka
ni cik senah je tau..bengong mung nih :P
yang tengah aku punya blueberry + kismis..syirap blueberry dah sedap tapi kismis potong betul laaa..
yang kuning bawah sekali manggo, gilo kuning snow ice dia, at least ada jugak flavour daripada aku dengan cik senah white only..cam tak dak flavour

 antara semua aku sorang ja hadap sampai licin..
bukti nih selalu orang tu cakap aku makan tak habis... :D

Keseluruhan..snow ice dia not bad, halusssss....next time nak try fresh strawberry :)
Total semua RM 62.90 murah...? entah..aku makan saja..huhu
lupa..watermelon jus 1 glass :) 

Monday, 6 June 2011

Kami Sangat Pink

 

Kami sangat pink pada hari kejadian
walaupun tema sebenar Red & White..
huhuhu..belasah laaaa, asalkan pink adik beradik setiri red :)

Dan Apabila..

Dan apabila boss aku yang very kedekut itu block penggunaan Facebook
semasa bekerja a.k.a di office, semua staff mencemuh boss..hahaha

Tu lah gila kentang kedekut lagi, haih!
Pagi tadi elok je aku boleh log in, after lunch tadi try terus disable

Facebook only eh, Youtube & Blogspot still available, apo dahhh
alang² nak block, block arr semua baru power gila kentang :P

Harini kebetulan bawak broadband, huhu
Lepas ni, update blog je la yoo..
Skype & YM still available..weeeeeeeeeee :)



p/s : Lunch time dah tak boleh layan facebook, baca novel on9 yo la haih...

Friday, 3 June 2011

Congrats Sahabat


Weekend ni sangat padat dengan wedding kawan²,
Sorry la weh..tak semua dapat aku attend..
Tak dapat balik kampung jenguh kawan²,

uih touching betul aku, tetiba sensetive pagi nih
call minah ni yang bakal di ijab kabulkan selepas zohor nanti..
sebak wehhh dengar suara hang tadi, meleleh air mata aku
tak dapat balik tengok hampa bersanding

Memang plan nak balik pada asalnya tapi apa lah daya aku ni,
gila teringin tengok hang naik pelamin dengan perangai loklaq tu..hahahaha
sob..sob..sob -.-"

Selamat Pengantin Baru

Masyitoh & Izwan Hafiz

Dan tak lupa jugak pasangan ni, tahniah :)

Furzani & Hafiz

2-2 couple ni bercinta sejak zaman sekolah dan akan celebrate
anniversary's pada hari yang sama sebab harini jugak akan di ijab kabulkan.

Rupanya bukan zaman kolej saja bertemu jodoh, malahan zaman sekolah pun..
aku..? rahsia.wakakakaka :P


p/s : sorry beb, gambo ni aku kidnap dari fb masing²..kiki :D

Thursday, 2 June 2011

Budak Zaman Sekarang

Subhanallah
Dasyat sungguh budak² zaman sekarang ni
Maklum lah semua serba canggih hujung jari

Kecoh sana sini Facebook, Twitter, Blog dengan budak bawah umur ni,
tak payah mentioned sini yang pastinya dah ramai tau,
siap ada buat fan page untuk dia, mantap kau Adinda Evan's @ Daten Milano!!
Tetiba Juliana Evan terkena tempias...huhu

Maki pun tak guna, nasihat cara yang lembut saja
untuk budak² camni.

Semoga Tuhan turunkan hidayah untuk kau dik,
muda sangat² lagi, sebaya anak buah aku..
Nauzubillah..