Wednesday, 14 November 2012

Serba Salah Kuasa Dua

As Salam,
Liat..seliat..liatnya nak update..jangan salahkan saya, salahkan 'my little pie' ni...hahahahaaa.

_______________________________________________________________________________________________________________

I've got a problem..yes! problem.. macam orang lain punya problem laaa.. heww

Aku ada lah officemate melayu 3kerat, yang mana dorang ni memang pangkat adik²..hiks! Dorang kawan² kira masuk kerja sini atas dasar kawan rekemen, uewww apa hal ke details sangat berceritaaaaa! hah..

Pendek cerita dorang ni tak ada transport, so aku diantara perempuan melayu terakhir yang ada transport. Kira hampir setahun dorang bekerja aku la peneman makan serta ke sana sini, kadang² dorang peneman aku hiks.

Memandangkan condition aku yang 'ala² manja' sekarang ni, membuatkan kadang² aku tak larat nak turun tangga, nak drive nak bersosial untuk lunch. Aku lebih tenang tapau pagi², samada mee or something.. roti etc laaa asalkan da serat! lepas makan aku lebih suka baring², rehatkan 'my little pie' keh³

Sebelum ni memang hari² aku keluar lunch sejak 3bln lepas aku skip sebab condition tak bagus, so dorang mintak officemate chinese la tolong tapau..tapi biasa la makanan daripada mamak stall so dorang dah muak kot..Memandangkan sekarang condition aku ok, aku keluar jugak laa kan.

Cuma, kadang² kalau aku tak dapat keluar lunch dorang pun tak MAKAN! minum je laaaaa... pastu dorang kat rumah pun tak masak, tak keluar makan malam.. pendek cerita hanya MAKAN time kerja SAHAJA! lunch time tu..kalau aku tak keluar maknanya dorang tak makan seharian, boleh kau..?? itu yang dorang cakapkan...Subhanallah!

Sebab tu aku jadi serba salah kuasa dua! bilamana aku tak keluar makan dorang pun tak makan, aku tanya kenapa tak tapau siap² after kerja kan, dorang cakap malas..aku cakap at least makan roti ok laaa..tu pun cakap malas, dah biasa..huaaaa...

Kadang² aku sumpah kesian kalau aku tak larat keluar tengok dorang pun tak makan, aku pun amik inisiatif sendiri kalau tak larat keluar aku tapau siap² pagi tu supaya aku boleh makan untuk lunch. Tapi dont know why dorang tak terfikir benda yang sama dengan aku, segan aku nak cakap suruh tapau kang nampak cam aku tak suka tumpangkan dorang pulak kan..

Harini pun aku tak keluar tapau siap² pagi tadi sebab sejak petang semalam kaki cramp, jalan terhenjut². So aku mintak dorang suruh chinese girl tu tapaukan..

Apa nak buat..? aku pun makin lama makin tak larat turun tangga opis tu..hiks.

p/s : Dorang breakfast pun skip..emmm...


8 comments:

  1. ape nak buat kalau da malas kan....hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee tu la kan, kite pun tak terdaya lg nk menolong :D

      Delete
  2. suria..just ignore mereka tu..lama2 naek lemak sbb diorg hnye depends kat suria..bukan nak jd jahat tp diorg boleh je kuar sndiri..n dh tau xde transport bawk bekal siap2.so xpayah nak rasa bersalah sgt..kalo diorg ade gosip2 ke bising2 ke..ckp je..ak ni penat.suke ht le nak kuar ke tak..korg beli la sndiri.ye x.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa tak sampai hati la aja, kihkih kadang² tu kalau tak larat betul biar lah jugak kan.. teringat zaman sendiri dulu xde transport jugak, tp lain kes nye sbb tak lah bergantung pd org semata²..emm, maybe dorang masih budak kot..hehe

      Delete
  3. Huwaa been there tp i org yg menumpangla. Cumanya i rajin masak before kawen dulu. I selalu bwk bekal sebab xnk menyusahkan org. Klau i jd dorg i segan sbb dhla u mcm x larat sume kn. Skrg i dh kawen lg senang i masak then dh mkn bwk bekal tghari just tido atau rehat je. Balik rumah baru masak.

    Eh u pregnant ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. cha, sorry...hehe
      ni luahan hati, sbb i x sampai hati x keluar lunch bwk dorang sekali coz klu i x keluar dorang memang xde inisiatif lain..dorang xmkn, dont know why. i dlu pun xde transport tp bwk bekal cam u, bgn pagi² masak hehe sbb xnk org yg tumpangkan i tu rase serba salah..huhu

      ha'ah cha, alhamdulillah..hehe baru je lagi sbb tu mood x larat je... :)

      Delete
  4. better buat dunno and keraskan hati tu haha *jahat punya nasihat*.

    suria nasihat la diorang bwk bekal pagi2 or belajar2 masak. ckp kt dia nnt da kawen lagi la kena masakkan utk somi. haa gitu.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. x cukup keras la zimie, hari² tgk dorang rase kesian..teringat pd diri sendiri suatu ketika dlu..eceh! :P

      dh penah ckp dlu, tp dorang ckp malassss..what can i do? hehe nk ckp² lebih² kang terasa hati...hehe

      Delete

Hello cantik's.. ;)