Wednesday, 21 September 2011

Merisik

Sekarang nih aku dah boleh dengar radio dalam kereta, hahahahaha siapa yang selalu naik kereta aku mesti tau yang aku jenis dengar radio secara berbisik.. hehehe

*ok, lari topik..

Pagi tadi dengar hot chat kat hotfm cerita pasal Merisik, samada masih digunakan @ sekadar tak ada pun tak apa..

Kalau bagi aku memang aku nak orang datang merisik, even orang akan cakap kuno.. tapi itu adalah adat yang masih bagus untuk diguna pakai.. kang tak dirisik kau tau samada perempuan tu betul² belum kahwin..? tau..? hahahaha

Tapi tengok pada kes lah, macam aku merisik dan bertunang sekali harung sebab jarak kampung masing² jauh nun... kedah ke negeri sembilan ^___^

Rugi kalau tak nak dirisik.. aku dapat cincin walaupun family tak mintak..hihi

Cincin Belah rotan

yeahh! see.. dapat 2 bentuk, tq darl...

Jari kejong mak aku cakap, sikit pun tak nampak kelembutan.. mak, i'm brutal.. kahkahkah =P

ok, bai....


7 comments:

  1. eh! kite pon dengar pagi tadi ;p saye dekat so boleh buat merisik dulu, sonok! ;p hihi~

    ReplyDelete
  2. @Leeza
    best lerrr...confirm malu² mase dorang dtg nk nengok... hehehehe

    i loikeeee =D

    ReplyDelete
  3. waa..bestnya..hehe..congratss :)

    ReplyDelete
  4. hahaha~ aduii.. anda buat sy teringat saat itu lah! maluuu~ haha ;D

    ReplyDelete
  5. @Leeza
    sah! mmg malu²...hehehe
    suria pn same gak, sampai ade yg perasan tgn mengigil...hahahaha

    ReplyDelete
  6. sekarang byk owg buat 2 in 1 je kan... sekali harung... akak saya, spupu2 saye pun gitu gak... dpt 2 cincin... best, hehe...

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)