Wednesday, 15 February 2012

Delete Vendor

As Salam,
Morning darl's... uuuwooo mengantuk pepagi nih.. tsk!

______________________________________________________________________________

Title cam bagus kan...? hee
Iyooo..nak delete vendors yang dalam FB, unlike semua page berkaitan Kad Kahwin, Bridal, Photographer :D

Yesss! Yess! Keji perbuatan ni, tapi aku sedaya upaya selama ni untuk menahan nafsu mata melihat promo dorang² ni, huuuuuuu mana boleh tahan tengok harga durian runtuh sedangkan aku dah booked lain vendors.. oh! damn it.. Untuk keselamatan poket, aku delete...kahkah!

Kad Kahwin
Last week dah g booked kan kat Jalan Brunei apa entah nama kedai tu, aku dapat thru online lepas tu call buat appointment. Settle sabtu lepas. Aku pilih vendor ni sebab dia terima untuk aku buat 500pcs dengan harga yang affordable la kan, tup tup tunang cakap dia pun nak jugak so jadi lah 1000pcs. akak tu pulak bagi 35sen, no hidden charge as usual la kan tapi without envelope, apakah..? tambah rm50 untuk envelope! ok fineeeeeee sebab sesama melayu kan.. dah lepas discuss semua dah nak balik, berfikir 2-2 manusia ni rasa mahal pulak sebab aku ada je nampak untuk 1000pcs boleh dapat lagi murah! tapi tunangku yang baik hatiii ni cakap "takpe laaah..kite pun dah confirm tadi lagipun akak tu baik..melayu, why not kite anggap je rezeki dorang.." ok fineeeeee... nasib baik fikir gitu, sejuk hati aku... muahahahah

That's why lah aku nak delete semua vendors ni, kang aku berubah fikiran yer lah kat akak tu kitaorang booked guna airliur sebab dia tak nak amik duit selagi belum email map bagi dia. baik kan.. :)

Bridal
Bridal pun sama jugak, lepas aku dah booked dan bayar sikit² baru ada yang terhegeh nak quote. Aku survey dari last year kot baru this year agak eh check email. Lepas tu pulak baju lagi kebaboooom, harus aku delete lebih awal.. tapi insya'allah bridal yang aku dah booked ni so far sangat ok.. siap boleh bayar ansuran, hihihiii nak request apa pun senanggg.. cuma make up je la aku suspend sikit sebab tak memenuhi piawaian yang aku nak.. tengok lah camne nanti.. MUA..? heeeeeee

Photographer
OP pun dah booked since last month ok! tu pun cam nak muntah hijau banyak sangat pilihan ada mahal ada murah, dah murah cara edit pict. pulak tak memenuhi piawaian akak aku & tunang, ish³. Akhirnya aku hanya kumpul website OP ni lepas tu past bagi akak aku menilai..huehaeue iyeer akak aku dulu pun buat kerja Photographer tapi sejak² kerja gomen dia tak larat dah tau kata eh.! so dia lah buat pilihan dan tawar menawar bagai. Settle, lepastu ada lagi satu OP yang aku suka jugak lambat 2 hari quote untuk aku dengan harga yang sangat affordable, eeemmm apa boleh buat.. nasi dah berkerak! bai, bai...
Aku pun terus delete yang mana patut, tapi OP ada 2-3 je aku delete yang lain aku sayang sebab aku suka tengok pict. cantik².. heeeeeee... tapi memang aku tak ubah pendirian dah, sebab dah bayar depo. separuh.


______________________________________________________________________________

Jadinya sekarang ni, checklist aku banyak dah pangkah² DONE! euww, sangat lega.. tinggal HIV Test dengan Legal Doc. jer lah kan..

Tunggu sikit masa yang sangat rajin baru buat checklist kat blog, dalam log book ada lah sekarang ni..

Panjang pulak entri,

Till then,

p/s : Penat menaip..

10 comments:

  1. dah banyak siap eh..bagus la..i xstart lg dear..huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah setakat ni..heeee
      slow², i pn lg 3bln nk majlis bru terkedik² booking.. ;P

      Delete
  2. hehe..as pun banyak gak bridal as delete.kalau op tu as pilih yang best jer sebab suka tengok gambar dorang..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, suria dh start delete sejak smlm..
      yg ada blog semua dh unfollow, kihkih jht btol..

      Delete
  3. betul! ya Allah, kalau tgk vendor2 yg lain, meronta2 jiwa. tapi epa belum tahap delete dorg lagi. masih boleh tahan nafsu... seksa jiwa! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan epa..
      bleh sakit jiwa tgk, huhuuu suria dh delete² geram kalo asik nmpk..hahahhaaa

      Delete
  4. good luck dear hehehe..part legal documents tue kena awal2 siapkan..kang takut org pejabat agama tue mcm2 kereneahnye heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. pejabat agama kedah x kasi hantar awal², dlm msa sebulan dr tarikh bru dorang accept..heeee :D

      Delete
  5. cik gold suka apa yg tunang u cakap pasal kad kahwin tu...hehe
    klu kita tak tolong bangsa kita sapa lagi nak tolong kan?
    bangsa lain jgn harap la...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheeeh tu lah..
      xpe lah dah rezeki dorang.. ;D

      Delete

Hello cantik's.. ;)