Thursday, 20 September 2012

Bukan Sengaja Cuti..LOL

As Salam,


____________________________________________________________________________________________________________

Problem besar dengan boss aku nih!

Aku kan sejak sebulan ni asik cuti pastu MC.. bukan sengaja nak cuti tapi dah terpaksa cuti, dah mention pun dekat form cuti for what, eceh..!

Dah tu kalau dah dapat MC what the $%#@ lah kau nak masuk kerja kan..? MC pun bukan dari panel clinic tapi gov.clinic boss! Rugi....rugi.. Dulu kalau panel clinic doc. kasi MC pun kekadang aku tak nak itu sebelum kahwin la atas alasan kerja aku bertimbun.

Maybe salah aku lah jugak bila nak apply tu tak bagitau nak cuti kenapa, melainkan aku mention kena pergi somewhere. I have my own reasons.

Perangai boss aku ni amatlah peliks. Dia tak suka staff balik tepat² pukul 5, walaupun office hour hanya sampai 5. Dia suka staff balik lambat sikit, kiranya 5.30 camtu lebih bagus buat overtime. Sick! Kalau dah habis kerja for what kau nak tunggu kan..? lagipun kerja ni tak akan habis, trust me! Pernah dia sound all staff masa meeting, dia tak suka tepat pukul 5 staff berkejar² balik sampai terasa tapak kaki bergegar² dekat tangga.. hahaha! i know siapakah ituuuuu :p

Last week aku MC 3hari, 1st & 2nd day aku masuk opis muka boss aku SUBHANALLAH macam apa lah lagi! lepas tu selasa baru² ni pulak aku half day lagi, tu pun aku terpaksa tukar half day ke petang, kalau pagi kang dia terasa aku cuti panjang coz isnin tu replacement day kan. Terasa hati ini tau.. tapi apakan daya, beliau tak memahami.

Terasa nak resign, cari kerja baru..tu pun kalau ada orang nak. haha

Till then,


5 comments:

  1. susahla cmntu..sabar eh.. mana tau ade rezeki tmpt lain..sok de career fair kt mid..hoho

    ReplyDelete
  2. suria dah preggy eh? tahniah..hehe..brp bln dah?

    ReplyDelete
  3. eiii truk ney bos u..ala2 pekerja jepun. bos sy dulu mcm tu tau..tak penah sy blk awal dr pukul 7..gile ape...tak tahan..sy pun mintak tuka..hehe..skng..heaven gler...:P

    ReplyDelete
  4. hei..naseb kiter serupe je...stress jugak..kite nak tawen..sgt banyak menda nak kene setel..ade ke patut suh wat hari minggu..ader ke opis buke ari minggu..tensen nak mati..kesian kiter kan..hehe

    ReplyDelete
  5. dulu masa i kerja consultant pun macam u, bos i okay i balik pukul berapa pun TAPI officemate i yang pandang semacam bila i balik tepat pada masanya, kadang-kadang nak balik pun jadi serba salah

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)