Tuesday, 25 June 2013

Pengalaman Berada Dalam Wad

Assalammualaikum..

Ini pengalaman masa aku kat wad tapi selepas bersalin. Yang kena admit then discharge tu dah cerita dalam Part 1. Haaaaa Gituuu..ni pun buat entri..kau daya? haha
Sebab malas aku taip panjang² untuk Pengalaman Bersalin Part 1Pengalaman Bersalin Part 2 kang aku sendiri pun berjuling biji mata nak baca.

Selepas 6jam ubat bius pun habis, kiranya aku dapat la rasa kesakitan luka tu. Tapi sesungguhnya sakit oii! aku bangun selepas 8-9jam camtu la..sampaikan ada nurse muda mulut puaka cakap "awak ni kena bangun berjalan, dari pagi saya tengok awak belum turun dari katil lagi" aku buat bodoh je lantak hang la bukan hang yang sakit. Before tu lagi doktor datang check, aku bagitau tak boleh bangun rasa meloya nak muntah. So doktor cakap jangan turun katil kalau nak muntah, nanti effect jahitan. Bengap tak bengap nurse tu.

Lepas 6jam tu lah baru tiub kencing aku kena cabut, budak² pelatih UiTM cuci aku punya bahagian bawah haha sekali dengan dorang pakaikan pad. huhu malu wey tapi dah kau tak berdayakan..ku relakan je lah.

Baby pun dorang mandikan. Aku terbaring je atas katil. Petang baru aku bangun, BF baby pun husband yang tolong angkat letak tepi aku. Petang baru aku bangun g toilet, Ya Allah maha sakit nak turun katil aku gigih lah jugak turun je katil darah pun keluar laju je habis kerusi pelawat tepi tu.haha

Malam tu tidur ok je lagi, baby pun ok asik tidur..tidur..tidur naik boring aku.

Petang tu nurse datang cakap aku kena tukar wad sebab penuh, orang lain nak masuk situ. Berjalan lah aku sambil pegang kain dengan perut azab ooo azab. Baby dorang tolak. Barang² aku semua aku letak atas katil je dorang yang tolak jugak. Masuk wad first class, serius aku tak suka siap mintak tukar balik. Sebab bilik air con, dah tak boleh adjust. Sorang pulak tu bilik paling hujung. Seram! dalam pukul 2pagi baru ada patient sebelah.

Malam tu subhanallah baby meragam tak boleh tidur, sejuk selsema. Off air con panas berpeluh. Tuhan je mengetahui dia tak tidur dari malam sampai pagi termasuk aku, bayangkan bilik kecik tu aku letak dia sekejap aku nak g toilet belum pun sampai toilet dia dah menangis tersedu² terus aku pusing balik. Dah tu aku asik tengok jam nak tunggu masa melawat siap sms husband bagitau datang cepat nak tukar shif, aku tak dapat tidur. hahaha

Doktor datang tengok baby semua cakap aku boleh balik..hoyeaaaah! suka tak terkata. Terus sms husband cakap boleh balik mintak dia prepare apa yang patut. Dia datang je terus aku tidur sedap, sedar² baby nak DF.

Lepas je doktor datang tengok jahitan czer tu, dia buka balutan spray ubat kebenda entah terus boleh balik. Jalan serupa apa lagi, nak menampung perut rasa berketul. Azab lagi, dah sampai bawah baru teringat kenapa lah tak mintak husband sorong aku naik wheelchair je..huhu

Husband settle semua, terus balik seremban..bermula lah berpantang dan baby kena jaundis..

Sambung next entri..haha
(kalau rajin ^^ )


4 comments:

  1. tingat kenangan time jg akak sy yg czer jgk.mmg seksa kak.sian sy tgk, sampai ada yg terkucil atas katil. nk g toilet xsempat

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah czer memang superb sakit!
      kite rasa serik utk czer lg dh..
      nk bangun mengiring semua susah

      Delete
  2. hosp tu xleh org teman ka suria? kalau ada org teman xdakla rs bosan sgt kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh rina..
      pelik kan? dh la bersalin czer..
      klu kt sungai petani dgn alor star boleh ada peneman.

      bkn kira bosan dh rina tp derita..hehehe semua kena buat sendiri sedangkan kita dh sakit lg..

      Delete

Hello cantik's.. ;)