Monday, 2 March 2015

Mood Swing

Assalammualaikum,

Aku harini mood memang swing...merewang, nak marah belaka, stress.

Rindu anak..rindu laki, hahaha

Lepas tu mengenangkan BS nak minta cuti sepanjang school holiday lagi 2minggu. 1 week oii. Terus aku call husband yang tengah outstation tu, kira apa aku kalau tak diluahkan karang melalut² kerja aku karang.

Aku tak berkira dengan BS ni bukan apa dia baik sangat, sikit pun tak pernah berkira. Dhafea tu hari² tak nak balik. Bila dia nak cuti aku usahakan lah sebolehnya. Lagipun dia nak cuti ni nak balik kampung ayah dia tak sihat dah lama, tunggu school holiday baru nak balik, berganti² dengan adik beradik dia.

So husband cakap dia cuti 3hari aku 2hari, hoyeahhh!

Bukan tak nak bagi inlaw atau mak aku jaga.

Mak aku kena import dari Kedah, dorang pun baru beberapa hari balik dari Langkawi seminggu sebelum tu dari Nilai. Kesian pulak.

Aku kesian lah nak bagi inlaw ke mak aku yang jaga, Dhafea tengah melasak. Melasak sangat! kang nak rest pun tak sempat. Semalam pun dah berapa puluh kali aku menyinga dengan dia. Tu kes harini rindu kemain.

7 comments:

  1. lama gak dia cuti tp tu la kan..da ayah dia sakit.. huhu..ok la husb mau jaga n dhafea ok ngn husb.. kalau rayyan xtau la nanges kott

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah tqah..seminggu lah ngam² school holiday
      apa boleh buat kalau tak bagi kesian pulak dah lama dia cite ayah dia sakit.

      oh husband dia ok je dah selalu jaga Dhafea klu suria keje public holiday hehe

      Delete
  2. pengasuh i mintak cuti jumaat ni..
    peninggg..

    sebab dia tak berkira sangat...
    kita pon senyum je la depan dia..

    tapi dalam hati pang pung jugak bising asek cuti sajeee diaa..
    huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bs dhafea ni jarang cuti, klu mintak cuti pun time school holiday tu pun sehari dua je. yg lain² suria yg selalu cuti..sebab tu kiteorg rasa ok jer la kot hehe

      Delete
  3. uih lame tu cuti. kna share2 cuti la kan. mujur la asben suria ok nak cuti. kalau asben rina, setaun 8 ari je cuti. nak ambik cuti pun kena berkira2. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lamakan..mula dia gtau tu telan air liur jugak laa lama sgt straight 1 week tuuu haha
      lepas tu discuss dgn husband dia ckp ok lah kami cuti berganti², dia ok jer cuti byk hehee

      Delete
  4. mmg masalah klu bs cuti..tp kne jgk approve cuti die..kte la kne pk cara lain kan..hehe..cm bos dah kte ni..

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)