Tuesday, 3 January 2012

DIY : Brown Paper Bag (Door Gift)

As salam... morning sayang's ;)
First entry untuk 2012, alhamdulillah hidup lagi blog ni..

Setelah berbulan lamanya memeram Brown Paper yang aku beli sepaket kat Mydin, baru semalam terajin nak menggodek, tu pun sebab tak ada benda nak buat.. :)

tali pun main ikat je weh huhuhu~~

Ini kes try & error, korang jangan gelak guling2 sikit2 ok lah, huk3.. al maklum lah tangan tak berseni.. 
semua bahan recycle semula daripada E-Day tempoh hari :P


Ini style orang malas, dogel aje.. sebelum ni macam2 terpikir nak deco dengan brown paper bag ni tapi sekarang semua meleset.. langsung tak ada idea.. biarkan camni dulu sampai datang idea.. huhu~~


 Menggentel bunga tisu sambil layan Merlin, baru 20 lebih.. kihkih

Fokus betul2 pada bunga tisu tu, tisu jenis apa aku guna...?? ye itu lah tisu yang selalu kat kedai makan or  majlis.. kan aku guna balik barang E-Day, tisu ni adalah salah satunya.. pakcik catering tu bagi berlebih2, so aku try guna hok ni haish jimat2 setakat untuk try & error kan (wakakakakaka).. lembutttt gilos, banyak yang koyak tapi tersembunyi :D

Tak sure jadi ke tak project ni, ini pun try buat dengan akak aku.. harap aku sorang memang lingkup..



p/s : Happy Birthday darl.. Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki.. ;) 
(malu nak buat entry, wish sikit kat sini je ye..muahahahaa )

16 comments:

  1. rajinnya.....as punya gondol jer...hahaha

    ReplyDelete
  2. @Gadis
    hehehe, biase je laaa dh pemalas..tq ;)


    @Asfiza
    ini pn gondol lg ni, x tau nk letak apa lg dh, bru main campak².. ;P

    ReplyDelete
  3. waaaa siyes sgt lawa...nk buat gini gak utk majlis akikah baby nnti boley? kekekeke

    ReplyDelete
  4. @cik puan rara
    huhu~~ biasa je laaa, ni main hentam² :D


    @dhiera
    harus utk mengigih tau dhiera, kang membazir.. hek²

    ReplyDelete
  5. @Nana
    alaaar, nana boleh DIY lg lawa drpd ni.. :)

    ReplyDelete
  6. comel..comel..!
    first time disini,saye link ye,jemput singgah blog jgk ye,saye pun ade buat diy sikit2. ^___^

    ReplyDelete
  7. siyesly suke! verry simple tp if rajin tambah tq tag, lagi cantik! =)

    ReplyDelete
  8. @nasuha ahmad helmi
    thank you dear,
    ok noted ;)

    @Leeza
    simple pn tetap malas...huk³
    nk tggu rajin xtau la bilenye.. :P

    ReplyDelete
  9. Nak tnye..paper bag ade handle tu beli kat mydin ke? Berapa ringgit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. paper bag tu xde handle dear, beli kosong je dkt mydin yg org letak goreng pisang tu.
      tali tu i beli asing pastu bru tebuk lubang dan ikat tali.. ^^

      paper bag tu 100pcs = RM3.20 klu x silap, dh lupa..hehe

      Delete
  10. Assalammualaikum. .. boleh tunjukkan cara potong n ikat bunga tu tak..tq

    ReplyDelete
  11. Hi sis..
    Tali utk paper bag tu beli kat mana yer?

    ReplyDelete

Hello cantik's.. ;)